29 април, 2024

ValueAct Capital Management обеща да подкрепи кандидатите за членове на управителния съвет на Disney на тазгодишното годишно събрание на акционерите, съобщава Yahoo Finance. Освен това ValueAct Capital Management ще обсъдят и бъдещи стратегии, тъй като в момента Disney е изправена пред финансови трудности, които се опитва да преодолее.

В същото време хедж фондът Blackwells Capital, който подкрепя усилията на главния изпълнителен директор Робърт Айгър предлага трима кандидати за борда на Disney, които ще подкрепят неговата стратегията и ще предложат алтернатива на Trian Fund Management.

Подкрепата на ValueAct и Blackwells оказва допълнителен натиск върху Trian Fund Management да предложи по-добре алтернативна визия за бъдещето на компанията.

Главният изпълнителен директор Робърт Айгър е подложен на натиск от страна на Trian, откакто се завърна на поста си в края на 2022 г. Към онзи момент Disney, под ръководството на наследника на Айгър Боб Чапек, губи милиарди долари от стрийминг услугите си и има пуснати поредица от разочароващи филми. Това води до съкращението на 8 000 служители, а основната идея с това решение е да се спестят около 7,5 млрд. долара разходи.

Компанията Trian, която притежава около 3 млрд. долара от акциите на Disney, или 1,8% от акциите в обращение.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioUnexpected twist: Disney opposes billionaire Nelson Peltz


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Най-голямата звезда на YouTube “захапа” Илон Мъск
2. Ръководителят на отдела за ИИ в IBM разкри кои ще са професиите на бъдещето
3. Мениджмънт срещу лидерство: Има ли граница между лидер и шеф?

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR