13 април, 2024
Проучване „Заплатите в софтуерния бранш“

“Какво заплащане очаквате?” – въпросът, който всеки един от нас с достатъчен опит в търсенето на работа е получавал поне веднъж. Е, каква заплата наистина очакваме? Колко е твърде малко и кое се тълкува като надценяване? Като част от брой 3 на списание “DevStyleR” екипът реши да сложи край на темата табу “Заплати”… Поне за малко!

 

DevStyleR организира първото по рода си независимо национално проучване “Заплатите в софтуерния бранш”. В него подготвихме въпроси за нашите читатели, обхващащи кариера, заплащане, текущи и очаквани условия за работа и мечтан работодател.

 

Анкетата има за цел да очертае тенденциите в софтуерния бранш и да съпостави реални и желани финансови възнаграждения и преимущества на IT работодателите в България.

 

Благодарим на нашите партньори, които подкрепиха идеята ни с готини награди – HackConf, Telerik Academy, DevFest, SoftUni, PHP Conference, DevReach, Java2Days, CodeMonsters и AI&SmartTech. Специални благодарности и на страхотните Acer и ROCCAT за доверието и уникалните тех награди, на които и ние не можем да устоим! Сега е време за резултати…