14 май, 2024

С напредването на 2024 г. Бизнесът все повече се насочва към наемане на професионалисти в най-търсените тех области и позиции. Според проучването за ИТ заплатите на Robert Half Technology за 2024 г. ключовите области включват Cloud Computing, DevOps, Digital Transformation (цифрова трансформация), както и подобрени мерки за сигурност и поверителност. Освен това се наблюдава и засилено развитие на средствата за разработка, изкуствения интелект (AI), автоматизиране на процесите, периодичен ъпгрейд на наличните системи и интеграцията и анализа на данни. Проучването разкрива, че 61% от мениджърите се подготвят да наемат кадри за нови позиции, докато 34% се стремят да заемат свободни такива.

Конкуренцията за най-добрите таланти е интензивна. Близо две трети (64%) от технологичните работници обмислят нови възможности за работа, а зашеметяващите 90% от технологичните мениджъри съобщават за предизвикателства при набирането на квалифицирани кандидати. В отговор много от тях улесняват и ускоряват процеса на наемане. Освен това в проучването се казва, че 89% от технологичните професионалисти са готови да се върнат в офиса на пълен работен ден, ако компенсацията е подходяща, подчертавайки влиянието на заплатата върху стратегиите за задържане.

Разбира се, когато определят нивата на заплатите, фирмите трябва да вземат предвид различни фактори, включително конкуренция, географско местоположение, корпоративна култура и бюджетни ограничения.

Ето един поглед към 15-те най-търсени технологични роли за 2024 г.:

  1. Systems Security Manager
  2. Network/Cloud Architect
  3. Applications Architect
  4. IT Director
  5. ERP Integration Manager
  6. Big Data Engineer
  7. Data Security Analyst
  8. Data Scientist
  9. DevOps Engineer
  10. Network Security Engineer
  11. Senior Web Developer
  12. Database Developer
  13. Software Engineer
  14. Network/Cloud Engineer
  15. Help Desk Support Manager
Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,