3 май, 2024

SmartBear обедини платформа си за разработване на API SwaggerHub със Stoplight – компания за проектиране на API, която SmartBear придоби миналото лято.

Според компанията Stoplight помага да се улесни процесът на разработване на API, като предоставя интуитивен интерфейс за проектиране. Това прави проектирането на API достъпно за нетехнически потребители и улеснява процеса за техническите потребители.

“Обединяването на усъвършенстваните функции за проектиране на API на Stoplight в SwaggerHub подчертава този ангажимент за подобряване на жизнения цикъл на разработката на API, което е особено важно сега с навлизането на API, свързани с изкуствен интелект. Клиентите могат да очакват многобройни ползи”, каза Шон Бътлър, вицепрезидент по управление на продуктите в SmartBear.

По-късно тази година компанията планира да включи Prism в SwaggerHub, което ще позволи на разработчиците да създават имитационни сървъри въз основа на своите API дефиниции.

В допълнение към това SmartBear разкри намерението си да реорганизира продуктовото си портфолио от над 20 решения в три категории: API Hub, Test Hub и Insight Hub.

“Тъй като SmartBear пренасочва своите продуктови предложения към интуитивни центрове за решения, интегрирането на инструментите на Stoplight в SwaggerHub е пример за нашата отдаденост към решаването на реалните предизвикателства, пред които са изправени нашите клиенти. Подобряването на дизайн на API и работата върху надеждни API е общо усилие”, пише SmartBear в публикация в блога.

Наскоро платформата интегрира приложението Spectral, което предоставя на авторите на API нови функции за осигуряване на качеството на API, които не само подобряват цялостното качество, но и помагат за осигуряване на последователно портфолио на API и намаляване на потенциалните грешки.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Изследователи: Windows Defender Може да Бъде Заблуден да Изтрие Бази Данни
2. ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: РАЗХОДКА ИЗ НОВИЯ ОФИС НА DELASPORT
3. 18 Българчета Грабнаха Награди от Международно Състезание по Английски


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR