3 май, 2024

Този месец един от световните лидери в разработката на iGaming софтуер – Delasport – се премести в чисто нов офис в София, с който да отговори на нуждите за пространство на бързо растящия си брой специалисти.

Нашият екип получи ексклузивен достъп до новия дом на компанията, където имахме възможност да се потопим в атмосферата на високите технологии и удобствата.

Новата локация е в подножието на Витоша – на самия бул. „Черни връх“. Delasport заема цял етаж от модерната сграда Office X – стъпка, необходима заради стабилния ръст от 120% годишно. В компанията вече работят няколкостотин експерти в областта на iGaming по целия свят, повечето от които обаче са базирани в София.

Високотехнологичното креативно пространство е специално избрано заради размера си и многото удобства. То се намира и в непосредствена близост до най-големия мол в България – Парадайз център, което осигурява редица допълнителни удобства.

Посрещане

Още с приближаването на сградата, спускайки се по „Черни връх“ от Околовръстен път, прави впечатление огромното лого на Delasport, позиционирано централно в короната на Office X. Докато заобикаляме зданието на път за паркинга, забелязваме, че от противоположната страна на покрива има още едно, което също толкова гордо и категорично заявява, че международният iGaming лидер се е устроил именно на тази локация.

Със самото стъпване на етажа пък си проличава и че именно това е пространството на Delasport. Емблематичните жълто, оранжево и червено ни посрещат под формата на брандирани балони на слизане от супер бързите смарт асансьори на Office X. В този дух е украсена и рецепцията, очакваща ни при влизане в самия офис.

Вляво на входа веднага забелязваме кът за кафе паузи, а от двете страни на коридора се нижат кабинети, конферентни зали и зони за релакс. Тръгвайки на дълга обиколка, човек е изпълнен с усещането за пространство и иновативност. Дали заради огромните прозорци, осигуряващи 360-градусова панорамна гледка към града и Витоша в цялото ѝ величие, или заради широките помещения и високите тавани – фактът е, че в офисът на Delasport се усеща лекота.


Интериор

Прави впечатление, че конферентните зали не са скучни и еднотипни – всяка има различен дух и интериор. Една от най-интересните безспорно е залата с баскетболна тематика, в която вместо офис столове има ниски меки кресла, а около нестандартната лампа на тавана са окачени редица истински баскетболни топки.

Не по-малко разчупени са и повечето други пространства в офиса – резултат от поредната брилянтна работа на световно признатия експерт в интериорния дизайн Хелън Кос. От двете кухни с напълно отварящи се стени за сливане със съседните пространства, през модерните кабинки за телефонни разговори, чак до обширните зони за отдих, една от които – оборудвана с последния модел PlayStation и огромна билярдна маса.

Двете тераси, разположени в противоположни страни на етажа, не отстъпват по нищо на вътрешните пространства, а само ги допълват. Излизайки на която и да е от тях, добиваш усещането за върха на света, без значение дали наблюдаваш успокояващото зелено на Витоша или динамичната осанка на целия град.

Забелязваме също така, че в зависимост от типа работа на различните специалисти, екипите са разположени в различни типове пространства. Някои от тях са в стаи за по един или двама души, други са групирани в помещения за 10 до 20 човека, а трети – като разработчиците от DelaEngineering – са в отворено пространство, позволяващо им да обменят информация с необходимия голям брой пряко свързани с тях колеги.


Предимства

Със своите 7 високотехнологични асансьора, свръхбърза интернет връзка, климатична система от последно поколение с 3D сензори, контролиращи въздушния поток, и вентилация, осигуряваща свеж въздух от 12 000 м³/ч за всеки етаж, Office X се счита за една от най-модерните сгради в България.

“Щастливи сме, че намерихме място, което е в състояние да поеме бързия ни растеж и разполага с всички удобства, от които можем да се нуждаем като световен лидер в разработването на софтуер за iGaming. Това, което ни предстои, са още страхотни и иновативни продукти, които ще бъдат пуснати от това невероятно място, и нямаме търпение да споделим повече резултати”, разказва ни главният изпълнителен директор на Delasport Oren Cohen Shwartz.

Обещава ни, че отново ще се видим по хубави поводи и виждайки отвътре развитието на компанията, сме уверени, че това ще бъде много скоро.


Delasport е водещ доставчик на софтуер за iGaming, опериращ на регулирани пазари, който предоставя модерно цялостно решение за спортни залагания, онлайн казино и управление на акаунти. Платформата им се фокусира върху преживяването на играчите чрез персонализация, уникални начини за залагане, богат набор от инструменти за ангажираност и най-актуалните технологични иновации.

От основаването си през 2010 г. Delasport е спечелила множество международни награди за своите продукти и е се е доказала като стабилен и непрестанно растящ бизнес.

Понастоящем Delasport разполага със стотици експерти в различни области на информационните технологии, изнесените услуги и бизнес страната на iGaming с няколко офиса: в България (София и Пловдив), Украйна и Малта.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,