27 април, 2024

Признанието за българския учен е най-високата степен на членство в престижният IEEE

Академик Красимир Атанасов е избран за член с право на глас на Световният институт на инженерите по електроника и електроника (IEEE), съобщава Община Бургас. Българският учен повече от десет години е част от катедра “Компютърни системи и технологии” и лабораторията по “Интелигентни системи” в Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Акад. Красимир Атанасов

„Признаването на постиженията на своите членове е важна част от мисията на IEEE. Всяка година, след строга процедура за оценка, Комитетът на IEEE Fellow препоръчва избрана група получатели за издигане в ранг на IEEE Fellow. По-малко от 0,1 % от членовете с право на глас се избират годишно за това издигане в ранг на член“, пише в съобщението на Института.

IEEE е най-голямата техническа професионална организация в света, посветена на развитието на технологиите в полза на човечеството.

Академик Атанасов е избран за принос към въвеждането на интуиционистки размити множества и техните приложения. Академикът е част от проекта към Бургаския университет Център за върхови постижения УНИТе – „Университети за Наука, Информатика и Технологии в е-обществото“. Той е и в екипа на проекта MIRACle, в който университет „Проф. д-р Асен Златаров“ също има водеща роля.

Признанието за българския учен е най-високата степен на членство в престижната IEEE. Организацията е надеждния “глас” за инженерна, компютърна и технологична информация по целия свят.

Академик Красимир Атанасов е роден в Бургас през 1954 г. Той е един от малкото учени в България със защитени две големи докторски дисертации – в областта на техническите науки и в областта на математическите науки.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкаста на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Redis отваря офис в България, спешно открива 75 работни места
2. Най-важно е студентите да грабят с пълни шепи от познанията на преподавателите
3. Българските Ученици са в Топ 5 на Световните Олимпиади

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR