27 април, 2024

Глобалната компания Redis избра България пред други 5 страни за своя следващ център за научноизследователска и развойна дейност. Компанията обяви амбициозни планове за непосредствено спешно открити 75 работни места като бройката ще нараства.

Глобалният създател на бази данни с отворен код в паметта Redis, който предлага услуги за достъп до данните в реално време на над 10 000 организации в цял свят, обяви откриването на новия си инженеринг център в България като ключово за бъдещето на компанията. Този стратегически ход свидетелства за плановете на Redis да се разраства и да развива глобалния обхват на дейността си като се възползва от достъпа до таланти в нашия регион.

Redis е припознавана като най-предпочитаната база данни от софтуерните инженери за последните пет поредни години. Тя играе ключова роля в предоставянето на услуги за бизнеса в реално време бизнеса, която е решаващо за конкурентоспособността в днешната все по-цифрова среда. Техните възможности за достъп до данни в реално време се използват за подобряване на производителността на приложенията, особено в случаите, когато бързият достъп до данни е от решаващо значение, като например при електронна търговия, игри, финансови приложения и др. С над 1 милион инсталации на продукта с отворен код и повече от 6 милиона ежедневни стартирания в Docker среда, Redis е ключов играч сред базите данни с ключ–стойност в паметта, кешове и брокери на съобщения.

Успехът

Redis достигна статут на компания – Кентавър през август 2020 година, като получи финансиране серия F и събра 347 милиона долара на серия G от финансирането си през април 2021 г. Така наречените „кентаври“ са еднорози (стартиращи компании с пазарна оценка над 1 милиард долара), но и със 100 милиона долара годишни повтарящи се приходи, което е критерий за стабилност. Сред клиентите на Redis, които надхвърлят 10 000 броя , са компании като BNP Paribas Personal Finance, British Airways, Visa, Netflix, Apple, Google, MasterCard, Dell, Microsoft, FedEx, Flowdesk, iFood, MGM Resorts International, Playdemic, TELUS, Tiffany & Co, и Ulta Beauty.

Компанията със статут Кентавър, която вижда потенциала на българските таланти

Решението за откриване на инженерен офис в България е продиктувано от стратегията на компанията да утвърди София като главен инженерен център извън Израел. Вицепрезидентът на компанията Ричард Хари споделя: “Работил съм с изключително талантливи български инженерни екипи по-рано в кариерата си и съм убеден, че ще успеем да намерим нивото на талант, необходимо за следващия етап от растежа ни като компанията. София се оказа категоричният ни избор заради наличието на изключителни таланти, членството в Европейския съюз и не на последно място заради самата столица като град.“

Коментар на новия директор Иван Атанасов за вълнуващото предизвикателство пред професионалистите у нас

Редис вече назначи директор за България Иван Атанасов, доказан професионалист с богат опит на висши ръководни позиции, включително като ръководител на развойния център на Uber в София и инженерен мениджър в SAP. На него е поверена задачата да изгради и ръководи екипа на Redis в България и да попълни бързо нужните позиции.

Ivan Atanasov, Director of Engineering at Redis

„Вълнувам се да съм част от компанията – легенда, която създава технологичен продукт с толкова голямо значение и супер-популярност сред инженерната общност в световен мащаб и сред компаниите разчитащи на достъп в реално време до данните си. С нетърпение започвам изграждането на силен екип в България измежду ИТ общността в страната, с който да вземем участие в разработката по абсолютно всяко от направленията на изключителните инженерни продукти на Redis, работещи от облака на Амазон, Гугъл или Майкрософт или върху инфраструктура на клиентите. Знам, че и за българските софтуерни архитекти и разработчици ще е вълнуващо предизвикателство да оставят следа с работата си по една от най-популярните бази данни в света.“ – коментира новият директор за България.

Обратната връзка от служителите – ключова

95% от служителите на Redis биха препоръчали работата в компанията на свой на приятел според отзивите в платформата за оценка на работодатели Glassdoor. Служителите също така оценяват Redis с 4,3 от 5 точки за баланс между работа и личен живот, 4,3 за култура и ценности и 4,3 за възможности за кариера.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте подкаста на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Microsoft Добавя Copilot AI Клавиш 30 години след Windows Бутона
2. Коя е компанията с над 660 успешно внедрени бизнес софтуерни проекта?
3. ТОП 10 професионалисти в категория „ТОП Мениджър 2023“ – Временно класиране

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR