27 април, 2024

Microsoft добави директен бутон Copilot AI към клавиатурите на компютрите с Windows. Смелият ход на технологичния гигант подчертава вярата му в изкуствения интелект, определяйки го като бъдещето на компютрите.

Бутонът Copilot AI ще остане в историята на технологиите като първата голяма промяна в дизайна на клавиатурата от три десетилетия насам, която ще дебютира в машините, обявени на предстоящото изложение CES, съобщиха от Microsoft.

Значение

Това е първата голяма промяна на клавиатурата на компютрите на Windows от 30 години насам. Тя представлява значително променен дизайн на хардуера, отразяваща нарастващата интеграция на изкуствения интелект в ежедневните технологии.

“Определено смятаме, че това е годината на компютъра с изкуствен интелект”, казва Юсуф Мехди, изпълнителен вицепрезидент на Microsoft.

Мехди подчертава ролята на ИИи за фундаментална промяна на взаимодействието с компютъра, като отбелязва огромния потенциал за създаване на съдържание в различни области.

Клавишът Copilot

Разположен вдясно от интервала, този нов клавиш ще замени традиционния бутон за меню. Натискането му активира Windows Copilot – асистент с изкуствен интелект, който улеснява изпълнението на задачи от настройки до стартиране на приложения. За потребителите без активиран Copilot клавишът е по подразбиране за търсене в Windows.

Повече подробности около новината прочетете на DevStyleR.ioMicrosoft’s Bet on AI: New Copilot Key Debuts 30 Years After Windows Button


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Неочакван обрат: Disney се противопоставя на милиардера Нелсън Пелц
2. Коя е компанията с над 660 успешно внедрени бизнес софтуерни проекта?
3. Най-голямата звезда на YouTube “захапа” Илон Мъск

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR