27 април, 2024

TECH индустрията се развива с бързи темпове, а технологиите заемат все по-голяма и значима част от ежедневието ни. На която и страна да се обърнем, ние сме заобиколени от устройства, които непрестанно използваме и дори животът без тях ни се струва немислим. С това наблюдаваме и проникването на софтуера във всеки аспект от ежедневието ни. Затова и днес значението на осигуряването на неговата надеждност, функционалност и удовлетвореност на потребителите и качество никога не е било по-важно.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Безплатен Курс по Софтуерно Тестване с Възможност за Работа в Euro Games Technology

ЗАПИШЕТЕ СЕ ТУК

През призмата на киното, днес ще погледнем на Софтуерното тестване не само като важен аспект от #tech света, но и като филмово изкуство, което оказва влияние на всеки, избрал да поеме по QA пътеката на професионално развитие, поглеждайте отвъд дигиталния пейзаж, характерен за обикновения зрител.

Филмите са добър избор за образователен инструмент с развлекателен характер, който съчетава полезното с приятното, и помага не само да придобиете нови знания, но и да ги запомните по-лесно и по-бързо.

Днес ви представяме списък с ТОП 3 филма за Софтуерно Тестване, подходящи за всеки бъдещ и настоящ QA инженер.

Webmaster

Филмът разказва за свръх талантлив уебмастър хакер на незаконен кибердомейн в тъмната мрежа.

Филмът е вълнуващ за гледане, тъй като в него има много трансформации. В един момент гледате уебмастър с VR очила. А в следващия момент това е или преследване, или парти, или някой, който се опитва да оцелее в киберпространството.

Webmaster е един от филмите, които изследват осигуряването на качеството на софтуера, което трябва да се извършва на ранен етап. Това е важно, за да се избегнат хакерски атаки и престои.

Филмът показва на програмистите колко важно е да не подценяват тестването на всички софтуерни продукти, за да избегнат хакване.

Who Am I? No System Is Safe

Критици определят този филм за един от най-добрите филми за тестване на софтуер, които можете да намерите. Филмът разказва за група хакери, които имат една цел – да станат известни по целия свят със своите хакерски умения.

“Кой съм аз” е филм, който проследява интервю с хакер, който разказва за житейския си път. Филмът накратко повдига въпроса за тестването на концепции в популярните филми по своеобразен начин, запознавайки зрителите със силното присъствие на хакери в дигиталното пространство.

Много от тези хакери виждат тази работа като професия, в коEuroто трябва да се развиват и също много от тях имат амбиции да придобият популярност с това, че причиняват вреди и щети на онлайн бизнеса.

Това е един от най-добрите филми с хакерска тематика, в чийто център са теми като Darknet, IRC Windows и др. Филмът косвено казва на света, че всеки онлайн софтуерен продукт се нуждае от правилно тестване за най-добра защита.

Ex Machina

Филмът Ex Machina се фокусира върху чудесата на изкуствения интелект. Той дава един по-свеж и различен поглед към изчерпаната формула на научната фантастика за изкуствения интелект, който се превръща в зло. Филмът ни пренася в свят, в който технологични експерти тестват софтуера на ИИ в способността му да работи като хората.

Ex Machina навлиза по-дълбоко от фокусирането между фалшивото и реалното и това го прави един от най-добрите филми за тестване, който провокира мисълта.

Ex Machina изпраща силно послание към публиката, а именно да внимават какво “казват на компютъра си”.


ИСКАТЕ КАРИЕРА КАТО QA СПЕЦИАЛИСТ?

Не пропускайте възможността да се запишете за безплатния курс по Софтуерно тестване с възможност за работа
в Euro Games Technology.

Кандидатстването за курса е отворено до 31 март 2024 г. То е изключително лесно и изисква единствено попълване на онлайн формата ТУК.

При въпроси, може да пишете на [email protected].


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. X с Безплатни Premium Функции и Достъп до GrokAI, но при Условие
2. Стартъп Набра 7 Милиона Долара за Борба Срещу Хакерите
3. Временно Класиране в Топ Софтуерна Компания 2023


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR