27 април, 2024

StealthMole е набрал финансиране от 7 милиона долара от серия А. Стартъпът със седалище в Сингапур и офис за научноизследователска и развойна дейност в Южна Корея ще използва капитала, за да създаде допълнителни центрове за научноизследователска и развойна дейност и да подкрепи повече търговски приложения на своята технология в сектора B2B и географско разширяване.

“Възможността да имаме офис за научноизследователска и развойна дейност в Южна Корея ни позволява да придобием важна информация за това как действат хакерите от Източна Азия”, казва Саймън Чой, главен технологичен директор (CTO) в StealthMole, пред TechCrunch.

“По подобен начин наличието на изследователи от различни области в Сингапур за Югоизточна Азия или на други места ще ни помогне в анализа на данни, свързани със съседните държави”, допълва още той.

Стартъпът обслужва над 50 клиенти в 17 държави в Азия, Европа и Близкия изток. Настоящата му клиентска база включва предимно правителствени и правоприлагащи агенции за национална сигурност и екипи за киберсигурност в предприятията, които управляват инциденти, анализират заплахи и предоставят насоки и подкрепа в областта на киберсигурността.

“За да се разберат по-добре цифровите заплахи, е изключително важно правоприлагащите органи, разузнавателните агенции, екипите за корпоративна сигурност и експертите по киберсигурност да анализират регионалния контекст и неговото въздействие върху незаконните дейности”, казва Луис Хър, главен изпълнителен директор, в изявлението на компанията.

Организацията твърди, че проследява престъпниците, като използва 255 милиарда анализирани точки данни от тъмната мрежа и различни скрити източници, включително изтекли бази данни, блогове на киберпрестъпници и Telegram.

Korea Investment Partners ръководи кръга от серия А с участието на Hibiscus Fund (съвместно предприятие между RHL Ventures, Penjana Kapital и KB Investment) и Smilegate Investment.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Airtable Добави Нови Функции в Платформата Airtable AI
2. Временно Класиране в Топ Софтуерна Компания 2023
3. Българо-американската LucidLink сред Най-Добрите Работодатели в САЩ за 2024


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR