13 април, 2024

„Developer on focus“ 2019

Гласувай за своя любим „Developer on focus“

Христо Христов

TSD Services

Колегите на Христо от TSD Services казват, че той е отбелязал изключително развитие в професионален план – стартирал от стажантска програма на компанията и за отрицателно време се е превърнал във Full-Stack Developer! Към момента работи по приложение, предназначено за e-discovery сектора с помощта на C#.

Благодарим на всички, които номинираха участниците и гласуваха!

Христо Савов

MentorMate

Java, Java и пак Java – това е мотото на Христо Савов, Software Development Lead в МенторМейт. Той обича да организира събирания за екипите в компанията, като последните му два мийтъпа носят атрактивните имена „Чай с ром“ и „Горещ шоколад с абсент”. Освен отличен професионалист, Христо е и страхотен кулинар!

Тодорин Тонев

Dreamix

От Dreamix са щастливци, защото Тодорин Тонев е в екипа им! Той е рокзвезда, душата на компанията, role model, а и… Senior Full Stack Developer същo. Колегите описват работа му като “неравна битка с околната среда, интернет и нуждата един човек на изкуството да запази концентрация, за да си свърши задачите”.

Димитър Сакъров

Software AG

Димитър Сакъров прави офиса на Software AG по-цветен. Той е забавен, колоритен, много умен и отговорен – особено в “тренировките” след работа в сряда (разбирай – пиене с колегите).

Ростислав Багров

TechHuddle

Ростислав Багров е Senior Back-End Developer в TechHuddle. За него колегите казват, че “живее и диша Python”, но в свободното му време все пак се срещат и забежки и към други платформи.

Асен Божилов

Isobar Commerce

Асен Божилов е софтуерен инженер и „дев звяр“ в Isobar Commerce. Обича да се рови в чужди кодове, като една следобедна доза кофеин му е достатъчна, за да затвори 10 бъга и да превърне Slack в изповедалня.

Владислав Митов

Questers

Владислав Митов e Тech Lead Software Developer в MIRACL team на Questers. В компанията е по-познат като “Дяконът на програмирането”, който има простата задача “Да промени интернет!”. Успех, Влади!

Емил Георгиев

Proxiad

Емил Георгиев е Golang Developer в Proxiad Bulgaria. Той вярва в максимата, че програмистът не трябва да бъде „роб“ на една технология, тъй като в света на програмирането проблемите са прекалено много и различни.

Адриан Георгиев

AXSMarine

Адриан Георгиев е Senior Web Developer в AXSMarine. Обича пътуванията, екипната работа и новите предизвикателства! Колегите му го посочват като пример за отлични знания и умения.

Светозар Иванов

phyre

Светозар Иванов e софтуерен архитект във phyre и един от главните виновници за реализирането на продукта. Вдъхновен е от възможността да създава стойност и да улеснява ежедневието на хората. Светозар е номиниран за програмист на фокус от своя колега Красимир Казаков, CTO във phyre.

Мартин Даскалов

Soft2Run

Мартин Даскалов е Technical Manager в Soft2Run. Той е експерт в своята работа и често води интервюта, за да селектира правилните хора за компанията. Работи по правилото „седмици програмиране, пестят часове планиране“.

Димитър Митев

BULPROS

Димитър Митев е Senior Software Developer в компанията BULPROS. В момента балансира между новите технологии, добрия код, работата в екип за delivery на сложни проекти и сменянето на памперси. Обича предизвикателствата и не го е страх да „нагази в дълбокото“!

Димитър Иванов

æternity blockchain

Димитър Иванов е Erlang Wizard в æternity blockchain. Колегите му го описват като “представител на един нов тип програмисти” – свободен дух и проводник на добри практики от цял свят. Осигурете му тихо пространство, бърз интернет и добро кафе и Димитър може да постигне всичко!

Траян Мучев

EPAM Systems Bulgaria

Траян Мучев е запален по футбола и по тежки трасета за издръжливост. Той е Senior Software Developer в EPAM Systems Bulgaria, като е преминал от всички степени на професионално развитие.

Петър Денев

BULPROS

Петър Денев е отдаден на IT сферата. Тя е негова работа, интерес и хоби. Скромен човек, но с богата аура, успяваща да поддържа целия екип. Той е идеалният избор на Bulpros за Developer on focus.

Мартин Ацинов

Isobar Commerce

Опитният програмист Мартин Ацинов е Development Technical Lead в Isobar Commerce. Хобитата му са свързани с високите скорости. Той обича да се състезава не само на пистата, но дори е печелил гейминг турнири.

Христо Христов

TSD Services

Колегите на Христо от TSD Services казват, че той е отбелязал изключително развитие в професионален план – стартирал от стажантска програма на компанията и за отрицателно време се е превърнал във Full-Stack Developer! Към момента работи по приложение, предназначено за e-discovery сектора с помощта на C#.

Владимир Владимиров

Accedia

За Accedia Влади е образец за хората, които търсят да бъдат част от техния екип – bright и brave”. Той е Senior Software Consultant в компанията и се откроява със своите лидерски качества! Също така е общителен, доста humble и винаги спокоен – дотолкова, че оставя брадата и след “No shave November”. Браво бе, Влади!

Паола Димова

Questers

Един от първите членове в екипа на News UK в Questers е Паола Димова, която работи като Junior JavaScript Developer. Тя е приключенец по душа и много обича музикалните фестивали.

Теодора Линчева

DHL Enterprise Software Solutions

Комбинацията от умения и познания, които Теди притежава, са факторът, който я поставя в нашата рубрика „Developer на фокус“. Тя е един от най-важните членове на екипа и разбираме, че за нея важат три думи: усмихната, целеустремена и успешна.

Антония Трифонова

Bosch Software Innovations

Колегите на Антония споделят, че освен професионализъм и фокус в работната среда, за нея технологиите са и мисия. Тя демонстрира това, помагайки и ориентирайки много деца в ИТ света, чрез платформата Mindhub, където е ментор.

Иванина Илчева

Bosch Software Innovations

Както се разбира, с Иванина Илчева е удоволствие да се работи. Освен, че е отборен играч, умеещ да върши задачите по най-добрия начин, нейната позитивност е заразна и носи ведрост в осифа, а по този начин работата става в пъти по-лесна.