16 април, 2024

Адриан Георгиев е Senior Web Developer в AXSMarine. Обича пътуванията, екипната работа и новите предизвикателства! Колегите му го посочват като пример за отлични знания и умения.

Кого номинирате за „Developer на фокус“?

Адриан Георгиев – Senior Web Developer в AXSMarine.

Каква е причината да го номинирате?

Адриан е един от най-опитните и утвърдени програмисти в екипа ни и може да бъде за пример със знанията и уменията си.

Опишете неговите професионални качества.

Завършил e бакалавър „Информатика“ в СУ, а след това и магистратура „Изкуствен интелект“ отново във Факултета по математика и информатика на СУ. Личната му мотивация е едно от основните му качества, което помага за това задачите да се вършат по лесен и приятен начин.

Адриан притежава много добри умения за решаване на проблеми, които идват с натрупването на знания. Това, заедно с добрата работа в екип, е другото, което му помага в професията. Според него извънработните ангажименти и занимания са нещата, които също много допринасят за професионалното израстване.

 

Разкажете ни повече за него като личност.

Комуникативен! Отворен за нови неща, свързани със знания и преживявания. Старае се да се разбира с всички колеги, обича да се обгражда с начетени, интелигентни и колоритни хора, които да му дават нови хоризонти. Обича да пътува и се старае да го прави възможно най-често и на възможно по-разнообразни дестинации (видно и от снимките). През последните години Адриан се е научил да спортува, което внася повече дисциплина в ежедневието му.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?

Ден с ден не си прилича, винаги се намира нещо ново за research или програмиране. Сутрин гледа да отхвърли най-наложителните задачи, следва обяд с колеги, след което отново пред компютъра. През седмицата често се случва с екипа му да посетят ‘mind room’ и това много му допада, защото по този начин всички се разнообразяват и раздвижват малко мозъците си. А краят на работния ден за него завършва със ‘stand-up meeting’.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?

Проектите, по които работи, обработват голям обем и поток от данни. Укротяването на толкова много данни си е всекидневно предизвикателство, налага се research и имплементация на нови по-бързи решения.

Това, върху което работи в момента, е разработване на система за съхранение, манипулация и извличане на информация от имейли. Разработват се и всички съпътстващи ‘feature’- ри, свързани с мейл клиент и специфични такива за клиентите ни от корабната индустрия.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Екипната работа е най-важният процес както за него, така и за компанията ни. Нашите проекти са големи и няма начин да се справим с индивидуална работа, затова съгласуваме, обсъждаме и разделяме задачите.

Всеки помага на всеки с каквото и колкото може. За Адриан винаги е удоволствие, ако може да помогне и да улесни работата на някой колега, като му предаде част от своите знания. Така че, той помага, когато се налага, на колеги в собствения му екип или който и е да е друг отдел.

 

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Упорит, деен и определено добър човек.

Взима ли участие в инициативи на компанията?

Занимава се с други проекти в свободното си време, което разширява кръга му от знания. Пише desktop и web приложения, като се опитва да ползва нови, непознати технологии.

Какви са хобитата му?

Понеже обича да програмира, а това е свързано с много седене на едно място, е наясно, че трябва да се старае да се раздвижва възможно най-често. Следва максимата, че спортът учи на дисциплина и точно затова се старае да спортува всеки ден. До работа се придвижва с колело, което използва и за планински преходи. Той е запален скиор, кара от малък и винаги отделя време зимата за това. Лятото обича да плава и да почива главно на път.

Каква музика слуша? Как се забавлява?

Предимно хубава музика.

Интересува ли се от гейминг?

Да, но определено е намалил употребата му през последните години.

Кое предпочита – Android или iOS? Защо?

Android, защото го използва. Лесен е за употреба и разработване. C IOS не е толкова запознат, нито с употребата, нито с разработката му.

Какъв е стилът му?

Облича се спортно.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?

Езиците за програмиране са само синтаксис, който трябва да бъде научен, доста по-важно е задкормилната уредба. Да притежаваш мисленето и знанията, които ги стиковат.

В компанията ни използваме главно web базирани неща, JavaScript (Extjs), NodeJS, PHP (Symfony), MySQL върху Linux. Иначе C#, Java, AngularJS, React и т.н.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,