23 април, 2024

Както се разбира, с Иванина Илчева е удоволствие да се работи. Освен, че е отборен играч, умеещ да върши задачите по най-добрия начин, нейната позитивност е заразна и носи ведрост в осифа, а по този начин работата става в пъти по-лесна.  

Кого номинирате за “Developer на фокус”?

Иванина Илчева, JavaScript Developer в Bosch Software Innovations

Каква е причината да я номинирате?

Развитие в нови технологии и смелостта да излиза извън комфортната си зона.

Опишете нейните професионални качества.

Сериозен опит в разработването на Front-End частта на софтуера. Отлично владее JavaScript и ExtJs framework, както и други технологии. Комуникативна, проактивна с детайлен поглед върху задачите. Разработила е core JS библиотека, за един от основните ни продукти.

Какви индивидуални и екипни награди и отличия притежава?

Победа в наскоро проведен хакатон на тема IoT работейки в екип от разработчици

Разкажете ни повече за нея като личност.

Страхотен team player. Винаги усмихната и позитивно настроена. Отзивчива и готова да помага където е необходимо. Популярен човек (и има защо), не само в екипа, но и в организацията в София. Обича да участва във фирмени и екипни събития.

Можете ли да опишете как протича нейният работен ден?

Сутрин с кафе или чай. Разговор с колегите на каквато и да е тема. Заема се със задачите и ги решава по-бързо от оцененото (дори взима задачи от следващи етапи).

Следва регулярната дневна среща (15 минути) с всички колеги от екипа, за да покаже докъде сме стигнали. Обяд с колегите в някое от заведенията наоколо, където се обсъждат всякакви неща. Евентуално малко йога… и после пак задачки. Редовна синхронизация с колегата, с когото работи по дадена задача. Разглежда нови технологии и подобрява знанията си.

Какви са предизвикателствата пред нея? По какви проекти работи?

Предизвикателствата са преминаване към нов JS framework, както и имплементирането на стари приложения с новия framework. Проектите по които работи за свързани с IoT. По-точно, управление на множество устройства в сферата на енергетиката.

Случва ли ѝ се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Да, разбира се. Помага както на други UI разработчици, така и на Back-end такива.

Ако трябва да я опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Позитивна, отдадена, професионалист.

Взима ли участие в инициативи на компанията? Какви? Има ли свои инициативи?

Да, редовно взима участие в организирани събития като коледни инициативи, тийм билдинги, спортни събития. Доста често е в центъра на събитията. 🙂 Подхваща лична инициатива за изненади (разбира се приятни) към други колеги.

Какви са хобитата ѝ?

Рисуване, волейбол и разбира се, домашният любимец.

Каква музика слуша? Как се забавлява?

Слуша много разнообразна музика.

Интересува ли се от гейминг?

До колкото знам, не.

Кое предпочита – Android или iOS? Защо?

Предпочита iOS, защо…

Какъв е стилът ѝ? 

Стилът… според събитието. Най-често “casual” (все пак сме програмисти и така е най-удобно), но стилно. Не се ограничава в избора. При празнични събития… елегантно с красиви рокли.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от нея?

HTML, JavaScript и различни frameworks – ExtJs, React, Angular. Пише на всичко, според ситуацията. Напоследък предимно разработва с ExtJs. Развива се в React и Angular.

Тагове: , , ,
Author