24 април, 2024

От Dreamix са щастливци, защото Тодорин Тонев е в екипа им! Той е рокзвезда, душата на компанията, role model,  а и… Senior Full Stack Developer същo. Колегите описват работа му като “неравна битка с околната среда, интернет и нуждата един човек на изкуството да запази концентрация, за да си свърши задачите”. 😀

Кого номинирате за “Developer на фокус”?

Тодорин Тонев, Senior Full Stack Developer.

Какви индивидуални и екипни награди и отличия притежава?

Съвсем скоро след присъединяването на Тото в компанията , разпознахме в негово лице носител на една от най-големите ни фирмени ценности – споделянето. На втория месец от работата му, както той самият обича да казва, го окичихме с отличие за ‘Role model’ – фирмена награда,с която посочваме хората за пример.

В личен план – отделя цялата си енергия и време за рок групата му The Flying  Detachment. Влагайки пари, време и силно желание в края на миналата година пуснаха на пазара албум, направиха мини турне и редица концерти с чужди банди. Колко компании могат да се похвалят с истинска рок звезда в екипа си? 🙂 Горди сме с него.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?

Започва с кафе. Никога едно, никога пред компютъра (за него е почти целият ден после). В офиса разполагаме с голяма зона за релакс и сутрешна раздумка, след която се захваща с работата. Не сяда пред компютъра – работи прав на стенд ъп бюро (про тип за мързеливи девелъпъри да не ги боли кръст).

Самата му работа е неравна битка с околната среда, интернет и нуждата един човек на изкуството да запази концентрация, за да си свърши задачите. Винаги гледа да помага с нещо на другите. За  него е важно да има добър екип, ясна цел и в крайна сметка, ти и тези, които ще се сблъскат с готовия продукт, да останат доволни.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?  

Основно предизвикателство пред него в последно време беше издаването на албума с групата му и справянето с всички съпътстващи процеси. Оказва се, че един такъв проект не се различава много от проектите, по които работи като програмист.

Взима ли участие в инициативи на компанията?

В края на миналата година Тото, заедно с друг колега от екипа, стартираха собствена инициатива в Дриймикс – клуб, насочен към колегите интересуващи се от фронт енд. Целта е, както да предадат знания, така и заедно всички да научим нещо ново. За пример последно обсъждахме Professor Frisby’s Mostly Adequate Guide to Functional Programing.

В личен план – отделя цялата си енергия и време за The Flying  Detachment. Пари, време и силно желание създадоха в края на миналата година албум, мини турне и редица концерти с чужди банди, с което сме доста горди. Планът му за 10 албума и турне в Япония е в ход. Остават още 9 и турнето.

Какви са хобитата му?

Прекалено много хобита има за прекалено малкото време. Книги, музика, игри, собствена рок банда, футбол (YNWA), анимета, 2 кучета.

Каква музика слуша? Как се забавлява?

Последните дни от слушалките му се чува The Claypool Lennon Delirium.

Забавлява се основно с концерти в София. Споделял ни е, че това е и една от основните причини да се премести в София. Привлекли са го две неща – че има къде да свири и да има разнообразие от концерти. Евала на Rawk-a, за което.

Интересува ли се от гейминг?

Stellaris FTW ! Всеки, който е играл някоя от цивилизациите знае какво е  ‘само още един ход’. E, тук той е на макс. Сяда за малко, става след дни 🙂

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?

Текущо работи с Java и JavaScript/Typescript. До преди 2 години се занимаваше с .Net девелопмънт, но след присъединяването му в нашия екип успешно суична технологиите

Каква е причината да го номинирате?

Тото, както го наричаме всички в екипа, не е типичен програмист. Запознавайки се с него на улицата (или в бара, или на концерт) дори няма да предположите, че изкарва прехраната си с писане на код. Чрез участието му в рубриката „Developer on Focus” искаме да покажем на повече хора колко артистични и интересни личности има в ИТ обществото ни.

Опишете неговите професионални качества.

Имайки сериозен професионален опит зад гърба си в различни компании и екипи, Тото знае как да разчупи обстановката във всякаква ситуация. Лесно и бързо създава връзка както с колегите, така и с клиентите. Притежава силно изразени технически компетенции и развито екипно отношение.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Трудно описваме колоритната личност на Тото с 3 думи. Споделяме ви персоналната “картичка”, която целият екип му подарихме за първата фирмена годишнина:

Тагове: , , , , , , , , , ,