27 април, 2024

За Accedia Влади е образец за хората, които търсят да бъдат част от техния екип – bright и brave”. Той е Senior Software Consultant в компанията и се откроява със своите лидерски качества! Също така е общителен, доста humble и винаги спокоен – дотолкова, че оставя брадата и след “No shave November”. Браво бе, Влади! 😉

Кого номинирате за “Developer на фокус”?

Владимир Владимиров, Senior Software Consultant в Accedia.

Каква е причината да го номинирате?

Влади е един от силно открояващите се персонажи в компанията. Много деен, обича динамиката и постоянно дава нови идеи за решения на проблеми, които среща. Завършва академията на IT Talents преди повече от 4 години и започва в Accedia с почти никакъв опит, а вече е Senior Software Consultant. Казано накратко, Влади е образец за хората, които търсим – bright и brave.

Опишете неговите професионални качества.

Освен експертизата му в широк спектър от технологии като Java, NodeJS, Angular, AWS, сред неговите най-силни качества са комуникацията и работата в екип. Друго, с което определено се откроява, са неговите лидерски умения. Често го виждаме в ролята на ментор, било то въвеждайки нови колеги или участвайки в доброволни технологични инициативи като HackTUES.

Какви индивидуални и екипни награди и отличия притежава?

Приносът на Влади към един проект стана повод за “Thank you” инициативата, чрез която положителната обратна връзка от колеги и клиенти достига до всички в компанията. Друго важно постижение е наградата, която той и екипът му спечелиха с първия успешен проект в Accedia Innovation Development Center (IDC). IDC му помогна да реализира идеята си за мобилно приложениe – My Car Servicе – сваляно повече от 30 000 пъти от Google Play и App Store.

Разкажете ни повече за него като личност.

Общителен, доста humble и винаги спокоен – дотолкова, че остави брадата и след “No shave November”.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?

Обикновено идва на работа между 9 и 10 часа сутринта, преглежда си пощата и се качва в бара за кафе. След това планира приоритетните си задачи и си съставя график, по който се движи през деня. Планира дори паузите си за почивка! Захваща се със същинската част – кодене, дейли срещи, комуникация с клиенти. Понякога участва и в интервюта с нови кандидати и отделя време за учене и трейнинги. Обича да прекарва време в офиса и след работа, с колеги в rooftop бара, най-често с цел „make сряда great again.“

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?

Във всеки проект се сблъсква с много и различни предизвикателства и именно това му помага да се развива толкова бързо. Последният представлява решение за форекс търговия на енергия за голяма швейцарска компания. Там участва в разработката от основи, срещайки доста сериозна бизнес логика и изисквания за security.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Освен като ментор, Влади е известен и като експерт в Angular и колегите не се притесняват да се допитват до него. Неведнъж е водил и вътрешни презентации, за да сподели знанията и уменията си с нас.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Постоянен, позитивен и рационален.

Взима ли участие в инициативи на компанията? Какви? Има ли свои инициативи?

Участва в два сезона на IDC в различен състав от хора и досега не е пропускал хакатони, организирани от компанията. Включва се и в подобряване на ключови процеси в компанията, като интервюиранетo на хора и OKR системата за целеполагане и оценяване на представянето.

Какви са хобитата му?

Колекциониране на капачки от бири (с условие сам да е тествал бирата), каране на ски, четене. Запален е и по всякакви умни джаджи и дори е превърнал дома си в smart home.

Каква музика слуша? Как се забавлява?

Любимата му музика е рок, но умее да се забавлява на всякаква музика. Голям фен е на Disturbed и Godsmack. Обича концертите и последно беше на Hills of Rock, където дори дъждът не успя да му попречи да остане до край.

Интересува ли се от гейминг?

Запален е по World of Warcraft, а в третия сезон на IDC заедно с колеги създадоха AR игра – Aether Defense.

Кое предпочита – Android или iOS? Защо?

Android, понеже казва, че дава много повече свобода, както при разработване на приложения, така и от гледна точка на потребителя.

Какъв е стилът му?

Неизменна част от облеклото му са ризата и кецовете.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?

Работил е с голям набор от технологии, сред които Java, JavaScript, NodeJS, Angular, TypeScript, Flutter. Напоследък предпочита да борави с TypeScript.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,