25 април, 2024

Опитният програмист Мартин Ацинов е Development Technical Lead в Isobar Commerce. Хобитата му са свързани с високите скорости. Той обича да се състезава не само на пистата, но дори е печелил гейминг турнири.

Опишете неговите професионални качества.

Мартин се отличава с големия си професионален опит. Винаги се стреми да е в течение на най-новите технологии. Готов е във всеки един момент да сподели знанията си и опита си с останалите членове на екипа затова той е ключов и изключително ценен човек. Гледа позитивно на неща и никога не се притеснява да каже истината в очите на хората.

Какви индивидуални и екипни награди и отличия притежава?

През изминалата година той и още трима колеги взеха участие на международния хакатон  „Retail“. Там те успяха да спечелят второ място с иновативното приложение.

Разкажете ни повече за него като личност.

Той е добър човек, който е отдаден на работа си в него се забелязва една позитивна харизвам и още от пръв поглед човек може да разбере колко е сериозен и бързо може да му се довери.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?

Той идва по-рано от останалите си колеги и обикновено денят му започва с даването на храна на рибката, която се намира на бюрото му, след което спокойно може да си направи голяма чаша кафе и да си отвори компютъра. Там той си преглежда пощата и вижда, че предходния ден са го затрупали с много код ревюта. Голяма част от тези ревюта обикновено той ги връща, защото не допуска да мине некачествен код, както и грозно написана функционалност. Денят му продължава с обичайните за всеки програмист срещи: Daily, Grooming, Planning. След обедната почивка може да го засечем при кафе машината, правейки си второто кафе за деня, дори когато си прави кафе все се намира някой колега, който да го хване на тясно и да го попита за решение на проблема, в който е попаднал. Преди края на деня е успял да пренапише някое грозно парче код и покрай пренаписването му да е оправил някой друг бъг, който трудно може да бъде хванат и преди да си тръгне пуска неговия код за ревю.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?

Най-голямото предизвикателство пред него е да подобри процеса на разработка по проекта, по който работи.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Той е човекът, при когото отиваш, когато си стигнал в безизходица за съвет и решение, така че да помага на своите колеги много.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Професионалист, всеотдаен и мотивиращ.

Какви са хобитата му?

Хобитата му са свързани с високите скорости. Голямото му хоби е да прави състезателни коли, да се пуска с тях по състезание и да ги чупи. Другите хобита са сноуборд, офроуд и кросови мотори. Обича през свободното време да се разхожда в планината заедно с домашния си любимец.

Каква музика слуша? Как се забавлява?

Обича да слуша хип-хоп и метал.

Интересува ли се от гейминг?

Най-силните години са отминали вече, преди е прекарвал дни и нощи в събиране на предмети за героя си в Diablo. Прекарал е достатъчно време в различни видове shooter  игри, за да успее да спечели турнира по Quake 3.

Кое предпочита – Android или iOS? Защо?

Вече е на зряла възраст, на която не обръща толкова много внимание на операционната система на телефона, но се вижда какво използва Android.

Какъв е стилът му?

Стилът му на обличане може да бъде оприличен като застаряващ скейтър, примесен с типичен спортен Dev outfit.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?

През годините той се е сблъсквал с много проблеми и за тяхното решение е натрупал опит с различни видове езици като C++, C#, Python, PHP. Не си признава но си личи, че за него предпочитаният език е JavaScript.

Тагове: , , , , , , , , , , ,