24 април, 2024

Вчерашните проблеми с Facebook, Instagram, Whatsapp и Twitter разпалиха сериозно недоволство и предизвикаха объркване сред потребителите. Качване на снимки, клипове, статус ъпдейти – нито можеха да бъдат качени, нито видени. Милиони несподелени емоции, мисли и тъй като е лято – морско-пейзажни фотографии.

Както знаем, Facebook са собственици на Instagram и Whatsapp. Първите две социални мрежи публикуваха абсолютно идентични извинения още вчера сутринта, гласящи, че се опитват да се справят с проблема. Иронията в този случай е, че тези два извинителни поста бяха публикувани в Twitter.

Със сигурност това, че Facebook притежават Instagram и Whatsapp е причина и трите платформи да се сринат в един и същи ден. Това, което се знае за сега е, че при рутинна процедура в ежедневната поддръжка се е отключил по-сериозен проблем, довел до инцидента.

Така или иначе, няколко часа по-късно, в късния следобед, всичко си дойде на мястото. Не се разбра с Twitter какво точно се е случило, но явно проблемите за тях не са били толкова сериозни, след като споделянето на постове е функционирало, но личните съобщения не са работели.

Тагове: , , , , ,