27 април, 2024

Губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро направи историческа крачка като обяви интегриране на изкуствен интелект (Generative AI), който ще подпомага служителите във ведомствата на щата. Целта на пилотната програма е да се използват усъвършенстваните възможности на изкуствения интелект – ChatGPT, за да се улеснят служителите и да се подобри тяхната ефективност.

Губернаторът Шапиро подчерта значението на този важен ход и го окачестви като изключителен напредък в съвременния свят.

„Генеративният изкуствен интелект е тук и оказва влияние върху ежедневието ни сега – и ние оползотворяваме предимствата му, като същевременно смекчаваме потенциалните рискове“, каза той.

Тази инициатива бележи историческа стъпка в практическото приложение на AI технологиите в държавните ведомства.

Сътрудничеството с OpenAI, водещата компания за изкуствен интелект, потвърди ангажимента на Пенсилвания за приемане на иновативните технологии. Чрез интегрирането на ChatGPT Enterprise в работния процес на щата, Пенсилвания създава прецедент, който други щати да последват. Очаква се тази инициатива да доведе до трансформиращи промени в начина, по който държавната администрация предоставя услуги на гражданите.


Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Redis отваря офис в България, спешно открива 75 работни места
2. X стартира P2P плащания през 2024 г., превръщайки се в „приложение за всичко”
3. Чувствате се мързеливo след празниците? Вижте тези съвети

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR