18 юли, 2024

“Developer on focus” 2022

Гласувай за своя любим “Developer on focus”

Тодор Дамянов

А1 България

Тодор Дамянов e Старши Софтуерен Инженер „Интеграционни решения и мрежови услуги“ в направление „Информационни технологии и дигитална трансформация“ на А1 България. Занимава се с програмиране още като ученик в родния си град Троян и завършва Технически Университет в София със специалност „Телекомуникации“. Програмира на Tibco BW, Java, Python. Всеотдаен е в работата си и креативен в писането на код, винаги е насреща, когато някой има нужда от съвет. Отговорен, отдаден, изобретателен са само част качествата, които го описват.

Мартин Димитров

Appolica

Мартин Димитров е Технически ръководител на iOS в Appolica. Завършва Технически университет в София, където изучава “Компютърно софтуерно инженерство”. Работи със Swift, Kotlin и Java. Мартин е отзивчив и винаги готов да помогне, когато някой от колегите му има нужда от помощ в изпълнението на задачите си. Той е услужлив, знаещ, добросърдечен и винаги готов да разшири знанията и уменията си.

Никита Овсянников

Accenture Technology

Никита Овсянников е Advanced App Engineering Specialist в Accenture Technology. Той е активен, професионалист и перфекционист. Полага много усилия, за да даде най-доброто от себе си и не допуска нечии въпроси да останат без отговор.

Христо Вълканов

Модис България

Христо Вълканов е Софтуерен Архитект в Модис България. Започва кариерата си в Португалия, където преминава през множество проекти и придобива богат опит в различни среди на работа. Колегите му го описват като добър и сърцат, силно емпатичен и емоционално интелигентен, винаги подхождащ с добро към хората и успяващ да изкара позитивното от всяка една ситуация.

Виктор Василев

Stanga 1

Виктор Василев е PHP Developer в Stanga 1. Колегите му го описват като отборен играч, винаги готов да подаде ръка и помогне, да сподели знанията си. Професионалист, отговорен, емпатичен са само част от качествата, които го описват.

Александър Николов

Imperia Online JSC

Александър Николов е Lead Developer в Imperia Online JSC. Като дете е мечтаел да стане археолог, но няколко години по-късно любовта му към технологиите взима превес и завършва Технически Университет София. Програмира с PHP, JavaScript, mySQL, jQuery, сертифицира се и добавя към богатото си портфолио и познания по HTML, JSON и OOP. Професионалист, екипен играч, отзивчив са само част от качествата, които го описват и мотивират колегите му да го номинират.

Елена Чавдарова

SiteGround

Елена Чавдарова е WP Dev Team Lead в SiteGround. Номинирана е от колегите си за Developer on Focus, защото е човек, който грейва в усмивка винаги, когато разказва за работата си и това как да повиши продуктивността в услуга на клиентите, благодарение на технологиите. Казва, че именно това е нейното удовлетворение и мотиватор за развитие – хората. В една строго технологична среда, Ели е професионалист, който вижда човешкото.

Георги Чорбаджийски

SiteGround

Георги Чорбаджийски, R&D Lead в SiteGround, или Жоро, както го наричат колегите, е колоритна личност. Той е от онези хора, които могат да ти покажат и да те научат на много, без да пести усилия да помага за образованието и на по-младите. Успоредно с това е изключително интересен събеседник с разностранни интереси и хобита, за които разказва толкова живо и цветно, че се пренасяш на състезанието “Витоша 100” или някое от многото електронни партита, които посещава. Жоро е самоук, той е от хората, които обичат да създават неща с двете си ръце, и благодарение на смелостта да опитват и да не се отказват.

Добромира Лозева

SiteGround

Добромира Лозева, DevOps в SiteGround, е номинирана от колегите си за Developer on Focus, защото e двигател. Тя е онзи винаги любопитен член на екипа, който не оставя неразрешени ребуси и задачи и непреодолени предизвикателства. Тя е фината спойка в един преобладаващо мъжки екип, в който учи много и се изгражда като професионалист, поставя си високи цели и не спира, докато не ги постигне.

Диян Дойчев

Sciant

Диян Дойчев е Technical Team Lead в Sciant. Част е от компанията от самото ѝ създаване. Като Team Lead организира и разпределя задачите в екипа, винаги е на разположение за решаването на по-трудни казуси. Забавен, отзивчив, страхотен професионалист са само част от качествата му, за които колегите му са го номинирали за Developer on Focus.

Васил Попов

Milestone Systems

Васил Попов е Senior Principal Software Engineer в Milestone Systems. Винаги е насреща, ако колега има нужда от съдействие. Обича бордови игри и хубава игра на белот или покер. Фотографията и видеозаснемането са му страст, както и дроновете. Спокоен, открит, иновативен са само част от думите, с които колегите му го описват.

Мирослав Георгиев

Immedis

Мирослав Георгиев е Front End Developer в Immedis. Изключителен професионалист в работата си, на когото винаги можеш да разчиташ. Мирослав е готов да даде 110% от себе си, той е out of the box thinker и изключително добър екипен играч. Съвестен, Интуитивен, Приятел са само част от качествата, с които го описват колегите му.

Станислав Белев

Scalefocus

Станислав Белев е Senior System Architect в Scalefocus. При Станислав личностните качества са основата на професионалните. Упоритостта, спокойствието, способността да учи бързо и да комбинира наученото с практиките, които вече има, всъщност са основата на това да бъде толкова добър в работата си. “Пише с код” са трите думи, с които колегите му го описват.

Гергана Шопова

Accedia

Гергана Шопова е Senior Software Consultant в Accedia. Тя притежава задълбочени познания и умения за работа както с широко разпростанени, така и с навлизащи технологии. Опортюнист е точното определение за нея – вместо да търси проблем в решението, търси решение на проблема и демонстрира проактивност при разрешаването на различни казуси. Позитивна, отдадена и предприемчива – това са трите думи, с които колегите ѝ я описват.

Иван Люцканов

Scalefocus

Иван Люцканов е Technology Team Lead Front-End в Scalefocus. За да навакса с техническите си умения, отделя изключително много време и внимание. Държи освен да е адекватен към ролята си, да е полезен и на колегите си. За краткия период, от който е в бранша показва страхотни резултати. Трите думи, с които колегите му го описват са „Всестранно развит професионалист“.

Георги Станев

Software AG

Георги Станев е Architect в Software AG. Професионалист с много знания и умение да ги предава на колегите си. Комуникативен и отличен експерт в областта си. Според екипа му, може да се разчита на него във всяка една ситуация. Трите думи, с които колегите му го описват са добър, харизматичен и професионалист.

Иван Димитров

Scalefocus

Иван Димитров е Senior System Architect Pre-Sales в Scalefocus. Той обича работата в екип и непринудените разговори в почивките. Притежава неизчерпаемо любопитство и донякъде положителна педантичност. Обича разнообразието, което да провокира проучването на нови области. Трите думи, с които колегите му го описват са полагащ солидни основи.

Андрей Андреев

DHL Enterprise Software Solutions

Андрей Андреев, Engineering Lead в DHL Enterprise Software Solutions. Той е човек с много качества – търпелив, отговорен към работата си, стремящ се към постоянно самоусъвършенстване. Колегите му го описват като Отговорен, добър професионалист и човек, на когото можеш да разчиташ.

Симеон Петков

Scalefocus

Симеон Петков e Principal System Architect в Scalefocus. Откакто е в ролята Chief Architect и ръководи Sales Engineering екипа на компанията, една от основните му отговорности е да бъде първи технически контакт за нови клиенти и проекти. Трите думи, с които колегите му го описват са Задаващ важните въпроси.

Биляна Петева

Milestone Systems

Биляна Петева е Software Developer в Milestone Systems Bulgaria. Опитът и включва разработване на приложения за анализиране на работата на интернет доставчик и data analytics. Тя е и Scrum Master на два от екипите в Sustaining Engineering звеното. Трите думи, с които колеги и я описват са Упорита, Всеотдайна и Реалист.

Николай Марков

SoftServe

Николай Марков е Solutions Architects в SoftServe. Той е един от най-активните и дейни професионалисти в SoftServe. Включва се и организира както вътрешни, така и външни дейности. Съорганизатор е на Cloud talks. Винаги подхожда с професионализъм. Отдаден е и обича това, което прави. Емпатията също е едно от най-изявените му качества. Трите думи, с които колегите му го описват са Позитивен, Целеустремен и Отдаден.

Светлана Улянова

Milestone Systems

Светлана Улянова е Principal Software Engineer в Milestone Systems. Професионалният ѝ път започва с embeded software, като след това преминава към .Net и C#. В миналото се занимава с Front end, но в момента фокусът ѝ е върху Back End програмирането. Обича предизвикателствата и да разрешава сложни казуси. Трите думи, с които колегите ѝ я описват са лъчезарна, упорита, отдадена.

Юлиан Линев

Milestone Systems

Юлиан Линев е Senior Software Engineer в Milestone Systems Bulgaria. Той е част от Custom Development звеното и опитът му включва разработването на различни софтуерни решения към основния продукт на компанията. Трите думи, с които колегите му го описват са спокоен, любопитен и амбициозен.