20 април, 2024

Андрей Андреев, Engineering Lead в DHL Enterprise Software Solutions. Той е човек с много качества – търпелив, отговорен към работата си, стремящ се към постоянно самоусъвършенстване. Колегите му го описват като Отговорен, добър професионалист и човек, на когото можеш да разчиташ.

Кого номинирате за „Developer на фокус“?
Андрей Андреев, Engineering Lead в DHL Enterprise Software Solutions. Той ръководи development екипа, който се занимава с имплементирането на бизнес изисквания, свързани с Commercial и Master data​ модулите в транспортната ни система (Transport Management System).

Каква е причината да го номинирате?
Той е човек с много качества – търпелив, отговорен към работата си, стремящ се към постоянно самоусъвършенстване. В същото време винаги се държи приятелски с всики в екипа и оказва неизменна помощ при нужда.

Опишете неговите професионални качества.
Анди е програмист с над 20 години опит, а от екипа на DHL ESS стана част през лятото на 2020 година. За кратко време успя да се докаже като отговорен и отдаден на работата си човек, с когото може да поговориш на всякакви теми. Готов е да помогне с желание и търпение на всеки. Благодарение на неговия професионализъм и технически умения миналата година беше повишен в Engineering Lead и оттогава ръководи собствен екип от програмисти.

Какви индивидуални и екипни награди и отличия притежава?
Миналата година, въпреки голямата конкуренция, беше избран от колегите ни за най-добър служител на DHL ESS (DFSA Star Award). Затова през март ще представлява екипа ни на официалната церемония на DHL в Бон по награждаване на най-добрите служители от цял свят.

Разкажете ни повече за него като личност.
Освен че е изключителен професионалист, той е и интересен събеседник. Без значение дали става дума за пътувания, игри или пък технически теми, винаги има какво да научиш от него. Не на последно място, винаги е готов да се включи в различни забавления, които си организираме – тиймбилдинги и партита, настолни игри или пък похапване на бургери след работа.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?
Тъй като Анди е един от хората, които се присъединиха към DHL ESS по време на пандемията и понесоха трудностите от това да работиш с нов екип от разстояние, сега прекарва повече време в офиса. Денят му започва с чаша силно еспресо и разговор с колегите около кафемашината. След това идва ред на daily scrum срещата ни, работа по задачите, които са планирани за текущия sprint, дискусии с мултинационалния екип от бизнес анализатори за уточняване на специфични изисквания или разрешаване на проблеми. Доста време му отнема и ревюирането на кода на програмистите в екипа му, както и помощта за изпаднал в беда програмист или бизнес анализатор.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?
Изминалата година беше изключително успешна за Анди. Тъй като той стана Engineering Lead, една от основните му отговорности в момента е да развива хората в екипа си като професионалисти.
С разрастващия се брой държави, които използват DHL Transport Management системата ни, предизвикателствата пред него често са свързани с намирането на оптимални решения за техническото изпълнение на бизнес изискванията.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?
Анди винаги е насреща и е готов да помогне, когато имаш нужда. Изключително приятно и вдъхновяващо е да обменяш идеи и да разговаряш с човек като него – с толкова опит и знания в IT сферата.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?
Отговорен, добър професионалист и човек, на когото можеш да разчиташ.

Взима ли участие в инициативи на компанията? Какви? Има ли свои инициативи? Анди се стреми да учи нови неща и да развива професионалните си умения. Той винаги насърчава обмена на значния, не пропуска да участва в лекции на разнообразни теми, подготвени от нашите колеги, и сам подготвя и представя такива. А като стане дума за забавления, винаги е неизменна част от тиймбилдинги и партита, организирани от компанията.

Какви са хобитата му?
Той е човек с много и разнообразни интереси. Например, когато е със семейството си, обича да пътува в България и по света. Сред любимите му дестинации са гръцките остарови Родос, Наксос и Санторини. Когато е сам релаксира с видео игри или пък си вдига адреналина с каране на мотор.

Интересува ли се от гейминг?
Да, Анди е запален геймър с дългогодишен опит. Играе основно RPG като Fallout, Skyrim, Cyber Punk, но също така отделя време и за пъзели.

Кое предпочита – Android или iOS? Защо?
Предпочита Андроид.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?
Тъй като работата ни е свързана основно с използването на Java технологии, това е и езикът за програмиране, който Анди предпочита.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR