28 април, 2024

Юлиан Линев е Senior Software Engineer в Milestone Systems Bulgaria. Той е част от Custom Development звеното и опитът му включва разработването на различни софтуерни решения към основния продукт на компанията. Трите думи, с които колегите му го описват са спокоен, любопитен и амбициозен.

Кого номинирате за „Developer на фокус“?
Юлиан Линев, Senior Software Engineer в Milestone Systems Bulgaria.

Каква е причината да го номинирате?
В професионален план, Milestone е мястото, където е натрупал най-много трудов стаж. Юлиан е допринесъл за развитието, както на екипа си, така и на компанията.

Опишете неговите професионални качества.
Аналитично мислещ човек с добри комуникационни умения при работа с клиенти. Той е професионалист с повече от 7 години опит в сферата на .NET технологиите, като има и опит с управлението на екип.

Какви индивидуални и екипни награди и отличия притежава?
Притежава набор от индивидуални сертификати от курсове свързани с .Net технологиите. Като част от Milestone, е получил обучение и съответните CCNA сертификати от Cisco по мрежови знания и мрежови архитектури. С екипа си, Custom Development, са в топ 3 за втора поредна година във вътрешно-фирмено предизвикателство по киберсигурност.

Разкажете ни повече за него като личност.
Той е резултатно ориентиран човек. Справя се както сам, така и работи добре с екипа. Винаги е готов да помогне или да сподели опит по даден казус.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?
Денят започва с кафе и разговори с колегите на терасата. Следва екипна разборна среща за да се определят дневните проблеми и задачи по които трябва да се работи. Остатъка от деня се разбива между комуникация с клиенти свързани с изискванията към проектите, които възлагат. Работата му в голяма част е обвързана с вътрешна комуникация с различни екипи и отдели по изясняването или намирането на решения на работни казуси. Юли, също така активно участва в разработването на нови проекти, нови функционалности по съществуващи такива или support по възникнали технически проблеми.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?
Тъй като всекидневно се налага комуникация с хора от цял свят, с различна култура и светоглед, както и начин на работа, много често се налага да се напасва към конкретния човек, което само по себе си е предизвикателство. Спецификата на екипа е да не работи по основните продукти, а изгражда допълнителни plug-in-и или add-on-и. Проектите по които работи са строго индивидуални за начина на работа на даден клиент и рядко може да се преизползва цялостно готово решение. Подобно на пъзел се подбират малки части от различни проекти, които се сглабят в ново решение когато това е приложимо или се изгражда цялостно решение от нулата.

Случва ли и се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?
Когато се налага и може да допринесе за нещо полезно, винаги е на разположение. Вярва в народната мъдрост – „ако няма да помагаш, поне не пречи“.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?
Спокоен, любопитен и амбициозен.

Взима ли участие в инициативи на компанията? Какви? Има ли свои инициативи?
Няколко инициативи при представяне на компанията- в Софийски университет, Тех парк, etc. Редовно посещава технологични конференции, спонсорирани от Milestone.

Какви са хобитата му?
Акваристика. Грижи се за аквариум над 100 литра.

Каква музика слуша? Как се забавлява?
Всякакъв жанр без техно музика.

Интересува ли се от гейминг?
Рядко и според отделеното време. Фен е на Assassin’s Creed заглавията.

Кое предпочита – Android или iOS? Защо?
iOS. Заради Apple екосистемата.

Какъв е стилът му?
Casual.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?
C#

Бихте ли разказали интересна случка, свързана с него?
Работил е по proof of concept, който в последствие се реализира. Идеята се разглежда от юридически екип на Milestone за потенциален патент в сферата на Video Management System-ите.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR