22 април, 2024

Madrí Excepcional е най-новата премиална марка бира, която вече може да бъде намерена на българския пазар. Продуктът е плод на сътрудничеството между пивоварна компания Molson Coors и мадридската пивоварна La Sagra, и е вдъхновен от динамиката и колорита на космополитния Мадрид.

Madrí Excepcional е модерен, прогресивен градски бранд, който с официалната си премиера у нас стъпва за първи път в Централна и Източна Европа, за да отговори на търсенията на активния градски човек с изследователски дух. Бирата е лансирана в Обединеното кралство през 2020 г., където има огромен успех, а през 2023 г. става четвъртият най-голям наливен лагер бранд по обем продажби. Малко след пускането си на пазара Madrí Excepcional печели две престижни отличия – златно от наградите International Beer Challenge (IBC) през 2021 г. и сребърно от Световните награди за бира през 2021 г.

Madrí Excepcional обединява дългогодишното пивоварно наследство с иновативното пивоварство, за да улови „El alma de Madrid – „душата на Мадрид“. Продуктът носи всички характеристики на модерния европейски лагер: свеж и мек, с 4.6% алкохолно съдържание. Премиум бирата е със средна газировка и светъл, златисто-меден цвят, придружен от гладка пяна и богат аромат на цветни хмелови нотки.

„Особено горди сме, че именно българските потребители ще бъдат първите в Централна и Източна Европа, които ще могат да се насладят на тази изключителна бира. Като лидер в премиалния сектор у нас познаваме добре нуждите на потребителите и сме сигурни, че с Madrí Excepcional ще им предложим едно изцяло ново вълнуващо изживяване, което те ще обикнат“, заяви Владан Матич, изпълнителен директор на „Каменица“ АД, част от Molson Coors, по време на официалното представяне на марката снощи.

Душата на марката се крие в магията на съвременен Мадрид: модерен, прогресивен и градски, който обаче пази богатата култура и многовековните традиции на Испания. Именно сливането на наследството с иновациите е това, което отличава бранда и го прави наистина изключителен. Той е олицетворен от „Чулапо“ (Chulapo) – група от хора, станали популярни в Мадрид през XIX в. със своя изтънчен стил и дръзко поведение. Отличителната фигура на Чулапо заема централно място върху етикета на Madrí Excepcional, а днес терминът често се използва за хората на Мадрид и духа на оригиналните Чулапо, който продължава да живее в тях.

Премиерата на Madrí Excepcional в България бе отбелязана подобаващо с тематично парти с над 300 гости, които за няколко часа се пренесоха на мадридска улица, изпълнена с много цвят, веселие и изненади. Улични танцьори, графити артисти и акустичен музикант потопиха гостите в истински празнична атмосфера, наситена с духа на Madrí Excepcional. Като част от програмата те можеха да опитат и каране на едноколесен велосипед и да си изберат брандиран на момента подарък от ъгъла за крафт стоки. Разбира се, празничната нощ не мина и без страхотни музикални изпълнения на живо на съвременни български артисти и тематични подаръци за всеки гост.

„La Sagra стъпва върху най-доброто от различните култури, преплитащи се в Мадрид и региона, в комбинация с иновативни техники за варене, за да създаваме бири със страхотен вкус, които наистина се отличават. Това са принципи, споделяни и от Molson Coors, и благодарение на съвместната ни работа успяхме да създадем нещо наистина специално с Madrí Excepcional – уникално сливане на мадридския начин на живот и традиционното пивоварно наследство“, споделя Карлос Гарсия, основател и главен изпълнителен директор на пивоварна La Sagra.

В България Madrí Excepcional се предлага в търговската мрежа в опаковки от стъклена бутилка за многократна употреба от 500 мл, кен от 500 мл и мултипак, както и в наливна форма в избрани заведения и ресторанти.

*Материалът е предоставен от d:istinkt.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Българо-американската LucidLink сред Най-Добрите Работодатели в САЩ за 2024
2. Amazon Инвестира 4 Милиарда Долара в Най-Големия Конкурент на OpenAI
3. Временно Класиране в Топ Софтуерна Компания 2023


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR