27 април, 2024

Amazon инвестира още 2,75 млрд. долара в разрастващата се компания за изкуствен интелект Anthropic. С това тя приключи сделка, която сключи миналата година, за да подкрепи стартъпа и да разшири партньорството между двете компании.

Общата инвестиция на Amazon в Anthropic възлиза на стойност 4 млрд. долара.

Според източници Amazon е имала срок до края на първото тримесечие да реши дали да увеличи инвестицията си до максимум 4 млрд. долара, а няколко месецa по-късно – вложението вече е факт.

Моделите с изкуствен интелект на Anthropic са едни от много малкото, които се конкурират на най-високите нива на способност, но са достъпни в мащаба на предприятията за вътрешно внедряване или в приложения, насочени към потребителите.

Чатботовете с ИИ GPT на OpenAI и Gemini на Google са добре познати сред технологичните среди, но новаци като Mistral могат много да застрашат ИИ доминантите.

Определят основаната през 2021 г., Anthropic за един от най-големите конкуренти на OpenAI, привличайки финансиране за милиарди.

Anthropic има отношения с големи технологични компании като Google, която се присъедини към кръг от финансиране за 450 млн. долара през май, воден от Spark Capital. Google и Amazon Web Services са партньори в облачните изчисления на Anthropic.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Стартъп Набра 7 Милиона Долара за Борба Срещу Хакерите
2. Българо-американската LucidLink сред Най-Добрите Работодатели в САЩ за 2024
3. Топ Тенденции на NVIDIA GTC 2024


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR