26 април, 2024

Краят на годината е най-правилният момент за равносметка и ревизия – причината, поради която решихме да прегледаме статистиките си за 2020 г. и да разберем кои материали на DevStyleR са предизвикали най-сериозен интерес сред нашата аудитория. А тъй като годината е богата на информация, то сме Ви подбрали не ТОП 10, а ТОП 20 на най-четеното на страницата ни.

За най-удобно, то ще разделим материалите в различни категории. Нека започнем с интервютата.

Целта ни е до 2027-2030 г. над 90% от учебното съдържание да бъде електронно” е интервю с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, в което той ни споделя за плановете на министерството за дигитализиране и предизвикателствата на базата на световната пандемия.

След това предлагаме “Лошата архитектура прикрива слабите страни на софтуерната система” – интервю с Мартин Чаов, Software Architect в DraftKings, който ни запознава с интересни аспекти на своята професия.

Най-важното е, че всички осъзнаха какво е да си учител” е интервю с преподавателя Десислава Димитрова – старши учител по информатика и информационни технологии в училище “Св. Св. Кирил и Методий”, град Велинград. Тя е сред носителите на награда на БАИТ “Дигитални новатори в образованието”.

Голяма част от гръбнака на ИТ индустрията в София е от завършили ТУЕС” е интервю с Николай Кабаджов – Product Owner в SAP Labs Bulgaria и един от менторите в тазгодишното издание на Hack TUES.

Scalefocus с модел за работа отвсякъде и Flex Benefits” – интервю със Зорница Янкова, която е Chief HR Officer в Scalefocus и ни споделя за нововъведения дистанционен модел на работа в компанията и новата политика за “Flex Benefits”.

Софтуерните компании се нагодиха към новата реалност” е интервю с Радослав Николов – Managing Director в SAP Labs Bulgaria. Той ни разказва за софтуерния бранш сред пандемията COVID-19.

Криптовалутата дава фалшиво усещане за свобода и независимост” е интервю със Стойчо Недев, който е част от основателите на софтуерната компания DAVID Holding. С него разговаряме за финтех трендовете и криптовалутите.

Следва да разгледаме и кои са най-четените ни новини.

Майтапчийската “Kole poluchi li?” едва ли има нужда за представяне и сумиране на съдържанието и. А за случайно незапознатите се с този популярен гаф, както се казва – Google it!

След нея отиваме в малко по-сериозна тема и материалът “Промяна в данъчната система заплашва да срине ИТ сектора”, който резюмира позицията на БАСКОМ спрямо предложената от КНСБ визия за промени в данъчната система на Република България.

2020 г. се свърза с изключително (може би тревожно) много новини и информация за хакване, нарушаване на privacy и изтичане на данни. Наложи се редовно да пишем подобни новини и трендът остава притеснителен – вече не минава и ден, без подобна информация. Може би и това налага като доста четена новината “Нов начин за хакване на телефони чрез ултразвукови вълни”.

Тук ще сложим и нещо като ПОДкатегория на най-четени новини, защото както неведнъж писахме, специалното издание и анкетата “ТОП Софтуерните Компании” предизвикаха истински фурор и голяма част от информацията, която предоставяме с временни резултати успя да достигне до множество специалисти, аудитория, компании и т.н. Цели шест новини попадат тук: “Изберете кой е ТОП Софтуерният Специалист на българския ИТ сектор!”, “Гласувайте за ТОП Мениджър от българския ИТ сектор!”, “Гласувайте за своите любими ТОП HR, Маркетинг и PR Мениджъри от ИТ сектора!”, “Разместване на пластовете в ТОП 5 на софтуерните компании”, “Временни резултати от класацията за “ТОП Софтуерен Специалист” и “Кои са ТОП Софтуерните Компании в България?”. Тук е моментът да отбележим, че гласуването приключва утре – 31.12.2020 г.

Следва да отбележим, че през март месец стартирахме и анкетата “COVID-19 – Твоето мнение има значение!”, която в контекста на тогавашните събития получи доста сериозен отзвук сред аудиторията и ето че месеци по-късно все още е сред най-отваряните DevStyleR-ски материали.

Но през 2020 г. започнахме и нещо тотално ново за нас – поредица от уебинари, в които обсъждаме интересни и важни теми и казуси, свързани със софтуерния бранш. Общата равносметка е над 10 уебинара за този период, а в ТОП 20 на най-четените новини попадат и две, които са именно свързани с тази ни инициатива: “ИТ секторът в режим COVID-19. Мениджърите от първа линия” и “За (НЕ)удобните въпроси за HR-ите, ИТ хората и компаниите”.

И за финал, last but not least, една от най-важните рубрики на DevStyleR – Developer on Focus има и свой представител в ТОП 20 материалите за 2020 г. Това е Герман Велчев, CEO в Codopolis.

С това – вече можете да се върнете назад през годината и да препрочетете тези интересни новини, интервюта и материали. А междувременно нашият екип Ви пожелава весело посрещане на новата 2021 г.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author