28 април, 2024

“Винаги се отнасяйте към служителите си точно така, както искате да се отнасят към най-добрите ви клиенти” – Стивън Р. Кови

Да изградите силна връзка между вашите служители не е никак лесна задача. Въпреки това е важно да осъзнаете от колко голямо значение е не само за успешната реализация на проектите и постигането на бизнес целите на компанията, но и най-вече за подобряване на работната атмосфера, която влияе не само на настроението на вашите служители, но и на вас като лидер или като работодател. При дистанционните и хибридните работни места осигуряването на удовлетвореност и ангажираност на служителите е от първостепенно значение, но все по-трудно за постигане. С правилните техники обаче целта става една идея по-осъществима.

Какво представляват отношенията със служителите?
Връзките със служителите обхващат взаимодействието между управленския екип, представителите на HR и служителите, което оказва значително влияние върху културата на работното място. Култивирането на положителни отношения със служителите служи за повишаване на продуктивността на служителите, намаляване на конфликтите на работното място и създаване на приятна работна атмосфера.

Силна връзка със служителите: Как да я изградим?

Неограничени почивни дни – звучи като лудост?
Редица компании, като Netflix, започнаха да експериментират с необичайни придобивки, като например неограничени почивни дни. Притеснявате се от прекомерно отсъствие от работа? Изследователи установиха, че хората, които имат неограничен отпуск всъщност прекарват повече дни на работа, отколкото тези със структуриран отпуск. А на работното място важното трябва да бъде дали работата се върши, а не за колко дни.

Възстановяване на разходите за обучение на служителите
Starbucks, Apple, Bank of America, Best Buy… това са само някои от компаниите, които предлагат възстановяване на разходите за обучение на своите служители. Това е не само ценно предимство за много кандидати за работа, но и добра бизнес стратегия – да инвестирате в образованието на тези, които вече работят за вас. Като им възстановявате разходите за скъпоструващо обучение, вие им давате възможност да подобрят уменията си, което от своя страна ще бъде от полза за вашата компания.

Позволете на всеки да създаде свое собствено работно място
Служителите ви прекарват голяма част от деня си на работното място, затова им позволете да оформят зоната си по начин, който е личен и привлекателен за тях. Това може да означава избор на стоящо или регулируемо бюро, офис стол и др. Не трябва да се притесняват, че ще подредят кабинета или офиса си по начин, по който биха се чувствали удобно. Когато персонализираме пространството си, изпитваме по-голямо чувство на удовлетвореност, което от своя страна допринася за производителността.

Ако една от целите ви е да изградите връзка с вашите служители, но не знаете как, прочетете останалите ценни стъпки, които биха ви помогнали на DevStyleR.ioStrong Employee Team Relationship: why is it needed and how to build it?

Гледайте Втори Епизод “ИТ Индустрията във Варна – Компании, Кариера, Бъдеще” от документалната поредица The BIG TECH на DevStyleR.

Слушайте новия подкаст на DevStyleR “Може ли да се доверим на Cloud Provider”.

Следвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Прочетете още:
1. Зам.-министър Михаил Стойнов: Скандално Невярна Информация Беше Използвана Срещу Министерството* и Мен
2. Как да Създадете По-Приятна Атмосфера в TECH Офиса
3. Йонко Драганов: Още Като Влязох ме Изненада Богатият Подбор от Бенефити в Компанията

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR