26 април, 2024

Equinix, Inc. обяви придобиването на 13 центъра за данни от BCE Inc. (Bell) в Канада на стойност 750 милиона долара. Така компанията ще разшири обхвата си в Канада, a услугите за взаимосвързаност ще увеличат достъпа си до 7 нови зони, с което ще се разшири и достъпът на българските ѝ клиенти до нови партньори и облачни решения.

Президентът и изпълнителен директор на Equinix Чарлз Майерс разясни, че канадският бизнес е в разгара на значителна трансформация, тъй като развива своите операции, за да бъде все по-дигитален и облачен. “С платформа, която дава възможност на компаниите да увеличат мащаба, обхвата и свързаността на разрастващия се дигитален бизнес, Equinix предоставя непреодолима визия за бизнеса бързо и широко да се свързват с хората, местоположенията, облачните услуги и данните, които са най-важни за техния бизнес. Това разширяване е значителна печалба за канадския бизнес, както и за многонационални компании, които могат да използват платформата Equinix за увеличаване на цифровото си присъствие в Канада чрез свързване към богата екосистема от клиенти, бизнес партньори и други стратегически компании в Канада“, допълни той.

Партньорството ни с Equinix ще ускори допълнително възможностите за дигитална трансформация за канадски корпоративни клиенти, комбинирайки достъп до взаимосвързаната глобална платформа за данни на Equinix с разширените мрежови връзки на Bell, широка гама от облачни решения и опитен екип от професионални услуги” казва президентът на Bell Business Markets. Том Литъл.

Джон Лин, президент на Equinix Americas, сподели, че придобиването на тези 13 стратегически активи допълнително разширява дълбочината и широчината на глобалната платформа на Equinix, която понастоящем обхваща 26 държави. Това ще позиционира Equinix като лидер на пазара за услуги за центрове за данни и взаимно свързване в Канада, с висококачествени активи и голяма, диверсифицирана екосистема на канадския бизнес. Освен това тя отваря ключови врати за Северна Америка към Азия през Ванкувър и Северна Америка към Европа чрез подводните кабелни системи в района на Милиджвил.

Наскоро Equinix откри втория си International Business Exchange™ (IBX®) център за данни в София, а по-късно обяви и едно от най-големите си разширявания на Equinix Cloud Exchange Fabric™ (ECX Fabric™), което обхваща 7 нови пазара в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), в това число и България. Услугата предлага бърз достъп до най-големите в света облачни доставчици, включително Amazon Web Services, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure и Google Cloud посредством Platform Equinix чрез глобална, софтуерно-дефинирана взаимосвързаност.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,