18 април, 2024

Google Maps Street View може да се използва за посещение на някои от най-популярните дестинации в света. Напоследък потребителите го използват, за да открият и разкрият някои от най-загадъчните гледки в света, дори и извънземни. Това определено важи за това момче, което беше хванато в болезнено положение в Америка. Милиони хора използват Google Maps за сателитните ѝ изображения, уличните карти и 360-градусовите панорамни гледки.

Потребителите на Google Maps забелязаха тази сцена, която се разиграва в Сан Диего. На изображението се вижда тийнейджър, който се пързаля с кънки с някои от приятелите си в Сан Диего, като слънцето грее над главата. Сцената наоколо показва двама негови приятели, които също се пързалят в това, което прилича на рампа на местен паркинг. Момчето държи скейтборда си, но изглежда, че краката му липсват и са напълно отрязани. Тялото му се отрязва в кръста и изглежда, че той е просто плаващ торс. Изглежда, че услугата за 3D картографиране страда от проблеми, които са причинили това.

Проблемите са много чести в Google Maps Street View. Сайтът създава изображенията, като съчетава 360-градусовите набори от изображения, представени от потребителите, което означава, че могат да възникнат малки грешки, които водят до тези странни сцени, които стават много популярни в социалните мрежи.

Ако обект е заловен по време на движение, той създава дубликати. Ако това се случи, Google може да зашие различни части на обекта или човека по странен начин, като някои части, дори да липсват.

Това не е първият път, когато проблеми се случват на сайта. Едно изображение, което един потребител засне в Google Maps от Швеция, показва човек без глава. Героят на снимката е хванат да седи на камъчетата, които са отстрани на водна зона, в която той сякаш потапя краката си. Слънцето грее отгоре и нищо не изглежда необичайно. Въпреки това главата на мъжа напълно липсва и можете да видите само малка част от косата му. Публикувайки сцената в Reddit, потребителят написа: „U good mate?

Отново изглежда, че това е грешка, заснета от Google, когато са се правели изображенията. Това позволява на потребителите да публикуват изображения онлайн, за да споделят намереното, което за много хора се превръща в забавно хоби.

Тагове: , , , , , , ,