26 април, 2024

Nintendo Switch успя да продаде 34 милиона устройства в световен мащаб в рамките на две години. Оригиналната му цена от 300 долара си остава, но иззад ъгъла се показва Lite моделът. Президентът на Nintendo за САЩ Дъг Баузър смята, че двете конзоли ще успеят да съществуват заедно на пазара и ще се допълват.

Новият модел е компактен, цветен и удобен. Забелязват се липсващи детайли от предната версия, но пък самото устройство е по-тънко, а екранът е 5.5 инча и 720 пиксела резолюция. Освен това, Lite версията пристига с 32 GB място, Micro SD slot, жак за слушалки, USB-C за зареждане. Също, както и предната версия има WiFi и NFC за свързване с други конзоли. Колкото до батерията – поради по-ефикасно направеният процесор, животът на Switch Lite e с 20 – 30 % по-дълъг. Друг плюс е в стабилността на “леката” версия. Тя се усеща много по-здрава и лесно контролирана, защото за разлика от Nintendo Switch, тук Joy-контролерите са прикачени за самото устройство и не се махат.

Новото Nintendo излиза на 20 септември, с появата на remake-a на Zelda Link’s Awakening, a с Pokemon Sword and Shield, се очакват и лимитиран брой устройства с Pokemon дизайн, но за жалост играта не се включва в пакета.

Тагове: , , , , ,