26 април, 2024

През последния месец южнокорейският технологичен гигант Samsung представи Galaxy S10 – телефон с един прост отвор, в който се побира цялата предна камера.

Тази седмица пък, представител на Samsung сподели нови подробности за намеренията на компанията да създаде смартфон, с “невидима” камера зад целия екран, за да елиминира необходимостта от видими отвори или сензори. Намеренията потвърждават, че най-големите играчи в света на технологиите споделят визията за телефони на бъдещето с екрани от край до край.

По време на пресконференция на информационната агенция Yonhap, вицепрезидентът на Samsung за мобилни комуникации заяви, че целта на компанията е да създаде телефон с екран, който покрива цялата предна част на устройството – но потребителите не трябва да го очакват в близкото бъдеще.

“Макар че не би било възможно това да се реализира през следващите 1-2 години,” каза вицепрезидентът, “технологията може да се придвижи напред до крайната ни цел, отворът на камерата ще бъде невидим, без да се засяга функцията на камерата по какъвто и да е било начин”.

Очаква се екранът да служи за дисплей, когато предната камера не се използва. Когато се използва обаче, екранът ще става прозрачен, което ще позволи на камерата да премине, за да можете да си направите идеалното селфи”.

Информация: The Verge
Снимка: Which.co.uk

Тагове: , , , ,