26 април, 2024

Образователната организация “Телерик Академия” обявява прием за пролетното онлайн издание на обучението Telerik Academy Alpha с JavaScript.  Всеки, който има желание да премине безплатно през онлайн курса по основи на програмирането преди програмата, трябва да заяви интерес до 3 януари, като кандидатстването е отворено до 20 февруари 2022 г.

Александра Мечкова, която е изпълнителен директор на “Телерик Академия”, коментира:

“Историите на нашите курсисти са доказателство, че всеки, който е мотивиран и има желание да  учи, може да започне успешна ИТ кариера. Според данни от последните издания на Alpha  програмите ни, 82% от курсистите ни идват от други сфери и чрез обучението си в Телерик  Академия променят изцяло кариерния си път. Добрата новина е, че дори в предизвикателните  COVID време, 70-80% от нашите курсистите започват работа в рамките на първите 1-3 месеца  от завършване, а за останалите реализацията става в рамките на 6-12 месеца. Факт, който  прави програмите ни все по-привлекателни за професионалисти, които търсят преквалификация”

От нула до успешна кариера 

Безплатният курс по основи на програмирането е с отворен достъп и е подходящ за всеки, който има желание да се развива в IT сферата, въпреки че все още няма опит. В рамките на 6 уикенда, участниците придобиват умения в научаване и усвояване на основите на програмирането, и са способни да разбират процесите и базовите команди. Веднъж положили основите, участниците ще бъдат готови и за входящия изпит за Alpha с  JavaScript.

Курсът е подходящ не само за начинаещи, но и за хора, които искат да тестват своите умения. За кандидатите с предварителен начален  опит се провежда ранен приемен изпит, който ще се състои на 5 януари. Благодарение на него в началото на годината, участниците ще имат шанс да гарантират мястото си в обучението, а ако не са доволни от резултата, ще имат възможност да се включат отново в  следващия изпит.

Изграждане на търсени умения 

Курсистите в Alpha с JavaScript преминават седмично над 40 часа лекции и практически  упражнения, а за успеха им се грижат 16 човека – технологични, soft skills трейнъри, ментори, кариерен  коуч, програмни координатори. Курсистите формират необходимите технически умения,  ключови за успеха им, а благодарение на Soft skills модула, те ще могат да развият и своите личностни и комуникационни качества. Това ще им бъде от полза работа, както в онлайн, така и в офлайн среда. До 12 месеца след завършване на програмата, участниците ще могат да разчитат на трейнърите в кариерното си развитие.

Прием в 6-месечната програма 

Обучението стартира на 21  март в изцяло онлайн формат. На 16 декември ще се проведе безплатен онлайн уебинар, на който водещият трейнър в програмата – Надежда Христова, ще разкаже с детайли за обучението, възможността за безплатна подготовка преди него, кандидатстване и прием.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International