26 април, 2024

Sandvik Mining and Rock Solutions направи значителни инвестиции в образованието на бъдещи таланти в богатата на минерали провинция Копърбелт в Замбия.

Освен че дарява оборудване, Sandvik предлага възможности за обучение, които позволяват на студентите да получат практически опит с действителните съоръжения, използвани в индустрията. М. Маланга, учител по дизайн и технологии, коментира:

„Много сме благодарни за подкрепата, която Sandvik оказа на Техническия и професионален учителски колеж с дарението на оборудване. Оценяваме предоставената ни възможност да изложим нашите студенти на хидравлични практики в работилниците на Sandvik в Китуе.“

Учениците редовно посещават съоръженията на Sandvik в Китуе. Във връзка с фокуса на обучението на студентите, по време на семинара, обучителният екип на Sandvik демонстрира как работи оборудването. Целта е бъдещите техници да могат да прилагат получените знания в час.

„Повечето от нашите техници са бивши възпитаници на тези институции и ние вярваме, че участието в общността има значително положително въздействие върху обществото, като същевременно гарантира растежа на бъдещо поколение квалифицирани техници и лидери в индустрията“, казва Мутале Чилуфия.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Special Projects Editor