19 април, 2024

Телерик Академия – образователна организация за кариерен старт и реализация, обяви прием за първото издание на 3-месечната вечерна програма Telerik Academy Upskill UX/UI Design. Освен нови лектори от водещи компании като Gtmhub, Progress, Remix, OfficeRnD, към обучението се присъединява и екип от ментори, които ще бъдат до курсистите в ключови моменти от обучението им.

Програмата е подходяща за графични дизайнери, специалисти и студенти в областта на дизайна и визуалните изкуства, които искат да се развиват в модерната сфера от дизайна, а именно UX/UI.

Кандидатстването е отворено до 27 февруари през сайта на Телерик Академия. Всеки, който иска да увеличи шанса си за прием, може да го направи с безплатен предварителен курс до 16 януари. Обучението дава възможност за съчетаване на работни и лични ангажименти, тъй като ще бъде предоставено в онлайн формат и вечерни лекции от 2 до 2 пъти седмично. Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия, коментира още по темата:

„Надграждането на уменията е от първостепенна важност за успеха на всеки професионалист. С новото издание на Upskill програмата ни за UX/UI, всеки дизайнер може да се развива в тази важна за ИТ индустрията дисциплина. Освен че това става онлайн от водещи експерти, добавихме още един елемент в помощ на курсистите – ментори. Това са хора, запознати с обучението в програмата. С техните съвети, курсистите ще изграждат по-бързо знания и портфолио от проекти.”

Помощ при кандидатстване

При кандидатстване, всеки заявил желание за участие в програмата трябва да приложи кратка автобиография и портфолио, или отделни дизайн проекти.

Всеки, който иска да надгради знанията и уменията си, както и да подобри портфолиото си, може да го направи чрез безплатния предварителен курс, като заяви желание до 16 януари. Местата в него са ограничени, а участниците ще бъдат избрани на база мотивация и кандидатура.

Предварителният курс ще се проведе в периода 17 януари – 26 февруари в онлайн формат. Участниците на курса ще се подготвят в 5 основни направления на дизайна (принципи на графичния дизайн, композиция, типография, цветове, съвети и полезни практики за UI). Също така всеки участник ще има възможността да оформи портфолио си с проекти, които ще могат да бъдат допълнени към кандидатурата им. Това ще повиши шанса им за успешен прием в програмата. В рамките на 6 седмици, участниците обсъждат темите и проектите веднъж седмично в Q&A сесия с водещите лектори в програмата.

Екип от експерти стои зад успеха на всеки курсист

Чрез програмата Upskill UX/UI Design курсистите придобиват практически умения, които им помагат да изградят цялостен проект за UX и UI дизайн на дигитален продукт. Те преминават през следните етапи – оформяне на идея, изготвяне и валидация.

През трите месеца на обучение водещи лектори са Георги Балинов, съосновател и творчески директор на дигитална агенция HYPE и Поля Василева, ръководител „Дизайн и UX“ в Телерик Академия. Към тях се присъединяват и гост-лекторите. Част от тях са Милен Донев, ръководител на UX отдела на Remix, Светлин Николаев, UX директор в Progress, Антоанета Цанева, UX директор в Gtmhub, Асен Цекин, старши продуктов дизайнер в OfficeRnD, Пламен Мотев, шрифт директор във Fontfabric, които притежават огромен практически опит в компании от различен размер и фокус.

Обучението се провежда в малки групи (40-45 човека), като участниците работят в екипи от по 4-5 души. Всеки един екип може да разчита и на индивидуалните ментори, които също са завършили програмата по UX и UI. Невена Живкова, преминала през програмата Telerik Academy Upskill UX/UI Design, а днес вече UX дизайнер в Gtmhub, споделя:

„Най-доброто ми решение за надграждане на професионалните ми умения до момента! Програмата е интензивна и интригуваща. Много добре структурирана, а лекторите са отлични професионалисти и споделят реален опит, добри практики и полезни съвети. Получих страхотна основа в областта на UX/UI дизайна и вдъхновяващи посоки за професионално развитие.”

На на 7 декември, по време на свободен кариерен уебинар водещи лектори и опитни експерти ще разкажат повече за Upskill UX/UI Design, безплатния предварителен курс, развитието на кариера като UX/UI дизайнер и какво ново предстои в актуалното издание на програмата.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Nikoleta Yanakieva Editor at DevStyleR International