27 април, 2024

Binance стана обект на разследване от Вътрешната служба за приходи и Министерството на правосъдието, като служители, които се занимават с пране на пари и данъчни престъпления, са силно заинтересовани в от бизнеса на борсата за криптовалути Binance.

Binance е основана през 2017 г. и е най-голямата борса за криптовалути в света. Тя е регистрирана на Каймановите острови и има офис в Сингапур. Според Bloomberg американската комисия за търговия със стокови фючърси (CFTC) разследва дали Binance е позволила на американците да извършват незаконни сделки на своята платформа, като им разрешава да купуват деривати, свързани с цифрови токени. Резидентите на САЩ могат да купуват тези видове продукти само от фирми, регистрирани в CFTC. Преди време Binance заяви, че блокира американците от извършването на незаконни транзакции на уебсайта си и предупреди, че сметките на нарушителите ще бъдат замразени.

The Verge съобщават, че според фирмата за анализ на криптовалути Chainalysis, през 2019 г. около 756 милиона долара от общо 2,8 милиарда долара криминални транзакции, свързани с Bitcoin, са преминали именно през Binance.

Говорител на Binance e заявил в имейл до The Verge, не коментира обвиненията, но също така, че компанията приема своите “законови задължения много сериозно“.

Работихме усилено, за да изградим стабилна програма за съответствие, която включва принципи и инструменти за борба с изпирането на пари, използвани от финансовите институции за откриване и справяне със съмнителна дейност“, казва говорителят. „Имаме силен опит в подпомагането на правоприлагащите органи по целия свят, включително в Съединените щати.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Author