19 април, 2024

Astound Commerce, с инженерен център и екип от около 50 ИТ специалисти в българският град Варна, обяви стратегически инвестиции от базираната в Калифорния фирма RLH Equity Partners, с допълнително участие от корпоративната инвестиционна група на Salesforce, Salesforce Ventures. Това финансиране е насочено към ускоряване на разширяването на възможностите и отпечатъка на Astound на нови търговски и технологични пазари, както и подхранване на растежа на компанията и привличането на първокласни инженерни таланти в ключови бизнес локации.

От основаването си през 2000 г., Astound Commerce постигна бързо органично развитие и днес, с екип от 1300 професионалисти по целия свят компанията предоставя изключителни преживявания в областта на дигиталната търговия за световни марки като Puma, L’Oréal, Under Armour, FLOR, TOMS и Crocs. Инвестицията от RLH идва по петите на експоненциален растеж за Astound и компанията ще използва тези средства, за да постигне стратегическия си план, стартиран в началото на 2020 г., с цел Astound да стане лидер на световния пазар на дигиталната търговия.

„След като разпознахме, фокусираната върху хората философия на RLH, нейния дълбок ангажимент за запазване на културата и дейността на бизнеса, който поддържа, като се дава приоритет на придобиването и задържането на таланти, – изборът беше ясен“, каза Майкъл Кан, главен изпълнителен директор в Astound Commerce. „През последните три десетилетия RLH инвестира в технологичните бизнес услуги, здравеопазването и държавни услуги, по-специално търсейки превъзходни ръководни екипи, с ясен план за експоненциален растеж“, продължи той.

„Приветстваме RLH Equity Partners като стратегически инвеститор в Astound Commerce и сме възхитени от постоянната подкрепа на Salesforce Ventures. Вярвам, че това партньорство ще засили позицията на Astound като експерт по дигитална търговия от световна класа и ще даде тласък на нашето развитие, на съществуващи и нови пазари. С тези средства очакваме да добавим нови технологии към нашето портфолио и да наемем повече таланти към нашия екип“, отбеляза Иля Виноградски, съосновател и главен оперативен и информационен директор в Astound Commerce.

„Тази инвестиция е ключов показател за доверие в нашия бизнес и важен сигнал за нашия екип и пазара като цяло. Финансирането от RLH ще позволи на Astound Commerce да покори нови висоти и да създава работни места на бъдещето във всички страни, в които присъства. Вярваме, че това споразумение помага на нашата траектория да се превърне в лидер на световния пазар в дигиталната търговия и да засили позициите ни като привлекателен работодател“, добави Даря Горницка, глобален оперативен директор на изпълнителния клон в Astound Commerce.

RLH Equity Partners има дълга история в подпомагането на бизнеса да се възползва от своя потенциал, предлагайки опитни насоки, тъй като екипът им се фокусира върху засилването на съществуващата инфраструктура и подкрепата на нови инициативи. Други инвестиции от RLH включват консултантски услуги в облак Salesforce Bluewolf (от придобиването им от IBM), B2B агенция Salesforce Shift 7 Digital, финансови и технологични консултации CrossCountry Consulting и консултантска фирма за фармацевтична индустрия Clearview Healthcare Partners.

Преди голямата инвестиция от RLH Equity Partners, през 2019 г. Astound Commerce привлече средства от Salesforce Ventures, за да разшири присъствието на компанията на приоритетни пазари и да увеличи дела на своите проекти в цялостната екосистема на Salesforce. Оттогава Astound Commerce въведе нови инженерни центрове в Турция и Индия, а екипът от технически експерти се увеличи с 30%.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,