26 април, 2024

Официално стартира Hack for the future 2021! Това е пълното изцяло онлайн издание на хакатона, което се организира от Strypes. Откриването бе дадено именно от Тодор Маринов, CEO на компанията, а модератор бе Георги Митев, CEO на Repurpose On. Борбата за най-добри и иновативни идеи започва утре, 27.02 и ще продължи до 28.02.

Keynote презентатори бяха Георги Къдрев, C0-Founder на Imagga и Kelvin Health, и Минко Гечев – Head of Angular DevRel в Google. По този начин начин, след официалното откриване, хакатонът преминава към етапите на усилено кодене. 21 отбора ще се борят за трите топ награди от съответно 4000, 2000 и 1000 лв.

Мотото е: нека накараме технологиите да служат на човечеството, а не обратното. Това е и причината за добре избраните теми, свързани с разработването на проекти за по-добро бъдеще.

Сред различните ниши, в които отборите ще се надпреварват са зелената и възвръщаема енергия, образование, оптимизация на процеси, изкуствен интелект, IoT, роботика, данни, логистина и намаляване на въглеродни емисии, социални платформи и др.
Както виждаме, разнообразието от теми дава голямо пространство за комбинирана работа между въображението и технологиите. Но в това участниците няма да са сами. На помощ могат да се притекат менторите, които са 18 на брой, представители на някои от големите компании и стартъпи у нас.
Накрая, след обзорно наблюдение на работата, краната дума ще има и журито – Росица Факалиева, Director Software Engineering Progress; Ивайло Христов, Founder and general manager of DEV.BG; Коен ван Вайк, Strypes Founder, CTO at the ICT Group, Director and owner of ICT Motar и Лъчезар Благоев, Head of Product Management Lab08.
Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author