25 април, 2024

Стартира дългоочакваното издание на HackAUBG – един от най-популярните и добрите хакатони в България! Надпреварата бе открита от The Hub – клубът, който стои зад цялата организация и благодарение на който HackAUBG успява да еволюира от година на година!

Водещите на откриването, сред които и президентът на клуба Мира Радославова, гарантираха високата стойност на иновацията, която ще се случи в следващите три дни.

За първите места следва парична награда: 1-во място с 2260 лв., 2-ро с 1500 и трето със 760 лв. Но освен това, всеки участващ ще получи и награда от компаниите, спонсори на хакатона. В неделя пък, на финала, ще бъде връчен и iPad 8.

Но освен наградите, презентаторите и разказаха за своята история – The Hub е студентското ядро на AUBG, което немирно участва в множество проекти и развива предприемаческото и технологично мислене сред членуващите, а и не само. Клубът е открит през 2016 година и оттогава е организирал множество лекции, презентации, уъркшопи и хакатони, както за учещи в AUBG, така и за всеки външен, имащ интерес. Към момента неговите членове са 40 на брой, като всеки от тях е дал своето в успешното организиране на HackAUBG.

Така се стига и до утрешния ден, в който усиленото кодене ще започне! Отборите, формирани от около 5 души, ще разполагат с 48 часа да изготвят най-доброто на което са способни. Но освен коденето, ще има и друга тежка задача – презентация на проектите и бизнес подготовката на всеки за пазара.

В помощ се включват и менторите, представители на водещи компании от българския софтуерен бранш. Ето кои са те: Михаил Михайлов – AUBG HUB Alumnus; Мирослав Миленков – Musala Soft; Вели Пехливанов – Resolute Software; Георги Бичев– Anakatech; Илия Жечев – Astea Solutions; Боян Въшков – Astea Solutions; Диан Асенов – Gameloft; Ангел Миладонов – Weband; Никола Тошев – ROITI; Кристиян Крумов – Uber; Николай Бабанов – Chaos Group; Николай Иванов – Scalefocus; Данийл Доцев – Scalefocus; Милена Георгиева – Scalefocus и Георги Ганчев – Amplify.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author