26 април, 2024

Потребителите на WhatsApp, които не приемат актуализираните му условия до 15 май, няма да могат да получават или изпращат съобщения, докато не го направят. Техният акаунт ще бъде посочен като “неактивен“. А неактивните акаунти могат да бъдат изтрити след 120 дни.

Обажданията и известията ще продължат да функционират „за кратко“, но TechCrunch съобщава, вероятно че това ще е в срок от само „няколко седмици“. WhatsApp обяви актуализацията през януари и събуди множество недоволни реакции от потребители, които основно се съмняваха, че всичко това означава, че компанията планира да промени количеството данни, които споделя с компанията майка – Facebook.

Съответно, от WhatsApp изясниха, че това не е така и тези притеснения не отговарят на реалността. Актуализацията има за цел да даде възможност за извършване на плащания към бизнеса.

Все пак, WhatsApp вече споделя известна информация с Facebook, като IP адреса на устройството и покупките, направени чрез платформата – нещо, което не важи напълно в Европа и Великобритания, където съществуват различни закони за поверителността.

Но разбира се, всички дебати и съмнения около WhatsApp влияят доста добре на конкурентни платформи като Telegram и Signal. Наблюдава се скок в търсенето им и в изтеглянето им. Потребителите на WhatsApp масово търсят алтернативни услуги за криптирани съобщения.

След първоначалното съобщение на платформи като Telegram и Signal се наблюдава огромен скок в търсенето, тъй като потребителите на WhatsApp искат алтернативни услуги за криптирани съобщения. В много от коментарите из интернет може да се види негативния отзвук от случващото се с WhatsApp и освен, че потребителите препоръчват други платформи, то сочат с пръст към Марк Зукърбърг виждайки в него зли намерения за събиране на още и още данни.

Все пак, въпреки негативните коментари, то WhatsApp все още се използва от цели 2 милиарда души по света.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Author