26 април, 2024

Поредната голяма тех компания напуска Силициевата долина и премества своя щаб в Тексас. Oracle Corporation избира за свой нов дом столицата на щата Остин, като вярванията на компанията са, че това решение им дава повече опции за растеж, а освен това предразполага служителите към повече гъвкавост, защото ще могат да избират откъде да работят. Но в крайна сметка, всичко опира до далеч по-примамливите регулации и данъчни политики на Тексас.

Докато някои щати прогонват своите бизнеси заради високите данъци и тежките регулации, ние забелязваме сериозна вълна от компании, които идват в нашия щат, където имаме приятелска нагласа и добър климат за бизнеса, ниски данъци и най-добрата работна сила сред нацията,” коментира губернаторът Грег Абът. “Тези компании търсят своя нов дом, в който ще имат свободата да развиват своят бизнес и да служат по-добре на своите работници и клиенти,” допълва той.

Според CNN, компаниите, преместили се в Остин през 2020 г. вече са 39. Други прочути примери, релокиращи се към Тексас са HPE и Tesla. Преди по-малко от две седмици Hewlett Packard Enterprise обяви преместването на своята световна централа.

Колкото до Илон Мъск, то неговото релокиране все още не е осъществено, но се работи по изграждането на огромно помещение малко извън Остин, което е с цели 4000 квадратни метра и по обещания на компанията следва да създаде 5000 работни места.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,
Author