26 април, 2024

Компанията обяви, че ще прекрати поддръжката на Internet Explorer 11 за своите Microsoft 365 приложения и услуги като Office 365, OneDrive, Outlook и др. Това ще се случи след една година, а финалната дата на браузъра ще е 17 август 2021 г. Подобна съдба грози браузъра и откъм поддръжка за Microsoft Teams, където нещата ще се случат по-скоро – 30-ти ноември.

В своя официален блог, компанията обяснява, че след тези дати, клиентите ще имат влошено преживяване или въобще няма да могат да се свързват с приложения и услуги на Microsoft 365 в IE 11.

Новите функции на 365 няма да бъдат достъпни, а други могат да престанат да работят при опит за достъп до приложението или услугата чрез IE 11. Въпреки че знаем, че тази промяна ще бъде трудна за някои клиенти, вярваме, че те ще се възползват максимално от Microsoft 365, използвайки новия Edge. Ние се ангажираме да помогнем със справянето на този преход по възможно най-плавен начин,” пишат от Microsoft.

Клиентите използват IE 11 от 2013 г., но тогава средата бе много по-малко сложна от днешната и оттогава отворените уеб стандарти и по-нови браузъри дават възможност за по-добро и иновативно онлайн изживяване. От компанията вярват, че в потребителски и търговски план, клиентите на 365 ще бъдат по-добре обслужени с тази промяна чрез по-бърз и отзивчив достъп до интернет и до по-голям контекст от функции в ежедневните набори от инструменти като Outlook, Teams, SharePoint и др.

Но това далеч не е всичко. Промените по поддръжката на IE 11 са допълнени и от края на поддръжката на legacy версията на Microsoft Edge. Това ще се случи на 9-ти март 2021 г., като след това актуализациите по сигурността ще бъдат преустановени.

От компанията споделят, че работата по новия Microsoft Edge е започнала преди две години и през цялото време основното движещо колело се е въртяло от необходимостта на потребителите от съвместимост, сигурност и защита, лесно управление и продуктивност на световна класа. Резултатът от това е изцяло нов Edge, построен върху open source енджина на Chromium, но с най-новите ентърпрайз способности на Microsoft.

Microsoft се похвали и, че от излизането на новия Edge през януари, милиони потребители са подобрили своето домашно и работно браузър потребление, а всички нови и предстоящи устройства и ъпдейти на Windows, ще работят с Microsoft Edge.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Author