26 април, 2024

Сещате ли се за рапър с псевдоним Akon? Вероятно позабравен и той, и сезонните му хитове от преди години, ето, че името му попадна в технологичната индустрия. Самият Akon потвърди в своя Instagram профил, че американската инженерна и консултантска компания KE International ще инвестира 6 милиарда долара в изграждането на технологичен град в Сенегал, кръстен с по никакъв начин нарцистичното име Akon City. Новият проект ще е изцяло ориентиран около криптовалутата на рапъра, кръстена Akoin.

Целта на новият град ще е да се управлява и издържа изцяло от Akoin. Изработването на града ще е разделено в няколко части. Най-напред ще бъдат конструирани пътища и пътна инфраструктура. Училище и полицейско управление, електроцентрала, съоражение за отпадъци, болница и мол, като краен срок за първата фаза е краят на 2023 г.

Вторият етап от изграждането на Akon City ще стартира през 2024 г. с основна задача да подсигури бизнеси в града, които изцяло да оперират с Akoin криптовалутата. До финализирането на целия проект, който е предвиден за 2030 г., в новата дестинация ще има паркове, университети, стадиони и индустриални комплекси. Както може да се види от снимките, градът има сериозен и футуристичен вид. Една от целите е, да бъде привличан голям туристически поток и чрез Akon City икономическият статут на региона на Сенегал, а и Африка като цяло, да бъде подобрен. Изпълнителят сподели за идеята си още през 2018 г., като тя е част от неговите хуманитарни проекти. За пример – Lightning Africa и Lightning America инициативите.

Тагове: , , , , , , , , ,
Author