27 април, 2024

Американската компания Tile, която произвежда устройства, проследяващи изгубени вещи, ще сключи партньорство с Intel. Лаптопите с Intel процесори ще бъдат с вградено устройство, което ще улеснява откриването при изгубен или откраднат лаптоп. Партньорството между двете компании ще стане факт, до края на тази година.

По-този начин, допълнително ще се разшири пазара на лаптопи и ще осигури на потребителите, по-надеждна сигурност за техните устройства . Двете фирми вече работят съвместно с ОЕМ (производители на оригинални продукти). Функцият на Intel, ще може да деактивира процесора на изгубения лаптоп. Проучване направено от Tile показва, че 72% от хората смятат това за една изключително, ценна възможност. Tile се надяват да интегрират технологията за проследяване в 30 милиарда устройства, през следващите 5 години.

Вицепрезидентът на Intel, Ерик Маклафлин, споделя: “Ние винаги търсим начини за подобряването на нашата работа, това е една възможност, която ще подобри сигурността, с възстановяването и проследяването на потребителски и търговски устройства. Това сътрудничество е едно страхотно допълнение към нашите решения за безжична свързаност.

Тагове: , , , , ,