26 април, 2024

Компанията за прецизна диагностика BillionToOne обяви значително развитие в борбата срещу пандемията COVID-19. Калифорнийският стартъп разработи нов протокол за тестване COVID-19, отключващ възможността да се тестват над един милион души на ден в Съединените щати. Тестовите реагенти ще бъдат налични след две седмици, в очакване на производството на комплекти и наличните разрешителни от държавната администрация.

“Всички сме виждали влиянието, което тази пандемия е оказала върху всеки аспект от ежедневието ни”, каза д-р Огуджан Атай, изпълнителен директор на BillionToOne.”От загубата на човешки животи до нанесените щети на икономиката до напрежението върху здравната система, коронавирусът нанесе осакатяващ удар за страната. За нас е чест да бъдем на първите линии на тази борба срещу пандемията. Сигурни сме, че тази уникална технология ще помогне да спаси живота и да спре разпространението на вируса.”

Към настоящия момент количествените PCR (qPCR) методи не поддържат обема на тестване, необходим за бърз резултат на COVID-19. Освен това, екстремният скок на търсенето на едни и същи реагенти и инструменти е причинил множество затруднения във веригата на доставки. Затова и от компанията твърдят, че използват различни от основните тестове за COVID-19 инструменти и химикали.

Тагове: , , , ,