26 април, 2024

На Microsoft Ignite 2019 в американския град Орландо в понеделник бяха представени редица нови услуги и инициативи на технологичния гигант Microsoft.

По време на събитието беше представена хибридната клауд платформа Azure Arc, която ще облекчи големите компании, които използват многобройни онлайн клаудове. Arc не предлага всички услуги на Azure, но дава възможност на потребителя да менажира на едно място своите данни, дори ако те са в клаудове на конкурентните Google Cloud Platform и Amazon Web Services.

Друга нова услуга – Azure Synapse използва всички източници на данни и хранилища на данни, за да може потребителят да намира и използва необходимата информация много по-бързо – системата е в състояние да обработва една справка за 9 секунди, докато в същото време обработва справките на 10 хил. други потребители.

Изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела подчерта, че компанията усилено работи в посока на “обучение на машините” и даде за пример успеха на новия Project Silica в колаборация с Warner Bros. В тестовия вариант на този проект оригиналният филм “Superman” от 1978 г. е бил прехвърлен на миниатюрна парче кварцово стъкло с дебелина 2 мм. Това е възможно, чрез записването на филма с лазер върху стъклото, като по този начин информацията остава устойчива на студ или жега. После обучените машини разчитат алгоритъма на поляризираните светлини през кварца и възобновяват изображенията от “Superman”.

Тагове: , , , , , , , , , ,