27 април, 2024

Adobe разширяват кръгозора си с най-новото предложение – приложение, функциониращо чрез изкуствен интелект, с името Photoshop Camera. На този етап новата платформа функционира за ограничен брой потребители с iOS и Android устройства, но въпросите са – ще успее ли приложението да навлезе в ежедневието ни и какви функции предлага на потребителите?

Най-напред, използвайки интелигентната система на Adobe, Sensei, Photoshop Camera може да различава обектите на изображението – дали е селфи, пейзаж, животно или храна, на базата на което предлага селектирани филтри в зависимост от съдържанието на снимката. Фактор ще изиграват и други фотографски технически детайли като динамика и тонове в изображението.

Photoshop Camera ще съдържа и специални филтри, създадени от популярни личности и артисти, като например Били Айлиш, но освен това ще позволява същата опция и за потребителите, което означава, че всеки ще има възможност да направи своя уникална визия, неизползвана от масите.

Изпълнителният вицепрезидент на Adobe Абхай Параснис сподели в блога на компанията, че мисията на новото приложение, което официално се очаква в началото на 2020 г., е да вдъхнови потребността за творчество и креативността сред потребителите. Както знаем, Photoshop представлява цял космос от възможности, които предстои да бъдат интегрирани в телефонната фотография.

Освен всички инструменти и ефекти, предимство в употребата на Photoshop Camera ще бъде, че в реално време може да моделирате изображението, преди да сте направили снимката, само чрез картината, която се вижда на визьора.

Тагове: , ,
Author