26 април, 2024

Автомобилите Tesla опазват околната среда, но не задължително и нервите. Поне така се оказва след случая от изминалия уикенд, в който доста хора се озоваха до колите си, но не и в тях.

Model 3 на технологичната компания представлява автомобил, в основата на който е управлението чрез мобилно приложение. Ако опитате да отворите колата по стандартния начин, с ключ, няма да успеете. Първо, че колата няма ключалка, а второ, няма ключ.

Върху тези детайли са размишлявали и редица хора, които поради неизправност в приложението за телефон, не са успели да се качат в колите си. Това е, защото Tesla 3 се отключва чрез апликация. Приложението е user friendly, като позволява дори да създадете собствен шофьорски профил и да настроите колата по ваш вкус. Например, климатик, фарове, лимит на скоростта, отваряне на багажник, стартиране на кола. Всичко това се случва през Model 3 App, като в купето на колата няма да попаднете на излишни ръчки и бутони, защото поради дигитализирането му, автомобилът е максимално изчистен.

До недостатък се стига, обаче, ако нещо в тази дигитализация се пречупи. В конкретния случай, приложението не е работило и е давало грешка, поради поддръжка на сървърите. Хората, които не могли да отключат своите автомобили, се е наложило да изчакат между 12 минути и 4 часа.

Тагове: , ,