26 април, 2024

Малко неща могат да ни разхладят така като един добър тех подкаст, особено в дни, обявени с “код оранжево” за високи температури. Ето няколко добри предложения.

Developer Tea

Този подкаст е достатъчно кратък, че да не можете да откриете извинение и да не го изслушате. Препоръчваме ви го, защото хостът Джонатън е абсолютно искрен в своите коментари и винаги успява да повдигне въпроси по интересни теми, свързани с разработката. Понякога ще откриете и някой друг епизод, засягащ по-deep неща, като възможности за развитие, бъдеще на професията и 42.

 

The Changelog

Адам и Джерърд сверяват часовника на слушателите си за случващото се в сектора сред необятното море на новите framework-ове, tool-ове и хибридни езици. Да, понякога може би са крайни в своите коментари, но в повечето време са до болка прави. Този подкаст определено дава поводи за размисъл.

 

Soft Skills Engineering

Имате нужда от съвет? Това е мястото за вас. “Soft Skills Engineering” е посветен на ситуациите от ежедневието, които често не обсъждаме… а трябва! Досадните колеги, ниската заплата и очакваното повишение от месеци са неща, които определено изискват обсъждане. Ако пък не откривате отговор на своя въпрос, можете да го зададете с няколко клика и да очаквате следващия епизод.

 

/dev/hell

Има едни дни/седмици/месеци, които просто не понасяме, колкото и да обичаме своята работа. Вместо да плащат за психотерапевт, Ед и Крис записват подкаст, в който изливат целия си гняв, че даже и взимат пари за това. Само да се бяхме сетили по-рано…

 

Tech Talker’s Quick and Dirty Tips to Navigate the Digital World (Tech Talker)

Дълго име, кратък подкаст. В рамките на 5 минути ще разберете точно това, заради което сте кликнали “Play” – защо кода ни винаги се чупи, какви са основните грешки, които правим при разработка, как да започнем свой подкаст и как да се презастраховаме от ситуации, в които сме останали без батерия. Кратко, точно, ясно и информативно.

 

Analog(ue)

Let’s get a little personal! Когато се повява за първи път, този формат на подкаст е без аналог, защото не прави ревюта на новите тех устройства, а на начина по-който те ни карат да се чувстваме. В центъра на разговора са изживяванията, усещанията и опита, който сме натрупали вследствие на най-новата джаджа на пазара.

Тагове: , , , , , , , , ,