16 май, 2024

JetBrains обяви, че в последната версия на своето приложение за интегрирана среда за разработка (IDEs) е добавила функцията за автоматично довършване на код. Това се осигурява от модели с изкуствен интелект, които се изпълняват локално, благодарение на което обработката на данни се извършва на устройството.

ЗАПИШЕТЕ СЕ: Безплатен курс – Управление на Интернет Страници с WordPress + Възможност за Работа

ЗАПИШЕТЕ СЕ ТУК

“Разработихме модели, които работят директно на вашето устройство, а IDE проверява всяко предложение. Този подход осигурява най-доброто потребителско изживяване и гарантира, че генерираният код никога не съдържа несъществуващи променливи или методи”, обяснява Михаил Костюков, продуктов мениджър в екипа за машинно самообучение в JetBrains.

Според JetBrains новата функция е полезна за разработчиците в индустрии, в които правилата за поверителност са строги, или за тези с ограничен достъп до интернет.

За момента автоматичното допълване е налично за Java, Kotlin, Python, JavaScript, TypeScript, CSS, PHP, Go и Ruby в съответните им IDE. Компанията работи по автоматичното попълване за C#, Rust и C++.

“Тази промяна е продиктувана от необходимостта да предложим по-голяма гъвкавост при вземането на решения относно използването на технологии, задвижвани от изкуствен интелект, като ви предоставим по-голям контрол върху вашите предпочитания и изискванията на работната ви среда”, пише Александра Чарикова, мениджър продуктов маркетинг в JetBrains, в публикация в блога.

Други актуализации на AI Assistant включват възможност за използване на съществуващи тестови файлове като примери, от които да се генерират автоматично тестове, подобрения в библиотеката за AI подсказки, клавишна комбинация за приемане на предложения за код от един ред и др.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Лесни Стъпки за По-Добра Продуктивност в Екипите
2. Ники Минаж, Били Айлиш и още над 200 Музиканти се Обединяват Срещу ИИ
3. Потребители ще Използват ChatGPT без да Създават Акаунт


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR