1 май, 2024

Продуктивността е ключова за подобряването на ефективността на работния процес в корпоративнaта среда. Правилната стратегия за управление на екипите и осъзнаването кои са силните страни на всеки служител водят до прогрес и авторитет на компаниите.

С навлизането на хибридния модел за работа за компаниите нелека се оказва задачата да запазят нивото на производителността, която постигат преди появата на възможностите за работа от разстояние. Днес ще Ви представим няколко съвети, които ще Ви помогнат да подобрите продуктивността във Вашите екипи.

Безплатен курс – Управление на Интернет Страници с WordPress + Възможност за Работа

1. Делегирайте отговорност на всеки член от екипа

Нека всеки член от екип да ръководи приоритетно дадена задача. По този начин всеки служител ще носи чувство на отговорност и ще знае, че всяко решение, което вземе ще се отрази на останалата част от екипа. Умението да делегирате задачи ще помогне за добиването на увереност на всеки член от Вашия екип.

2. Водете ясно общуване

Ефективната комуникация е сред най-важните показатели за високата продуктивност. Тя помага на служителите да разберат ясно какви са техните отговорности. Също така, правилно усвоената информация намалява риска за възникване на грешки в екипната работа.

3. Осъзнайте кои са преимуществата и слабостите в екипа

За да делегирате подходящи задачи за всеки служител, трябва да познавате силните и по-слабите черти на всеки един член на Вашия екип. Производителността ще се увеличи неимоверно, ако разпределяте задачите спрямо силните качества на съекипниците си.

4. Прилагайте инструменти за управление на проекти

Налично е огромно разнообразие от софтуери за управление на проекти. Те са полезни за подобряването на екипната работа. В допълнение, инструментът за управление на проекти дава възможност за ефективно разпределяне на работата.

5. Възнаградете служителите си

Служителите са най-мотивирани и вдъхновени да работят, когато виждат, че усилията, които полагат, се възнаграждават. Използвайте различни методи за стимулиране на служителите. Това може да са допълнителни финанси, ваучери, платен отпуск и други.

6. Давайте обратна връзка на служителите

Водете статистика за отчетност на прогреса на служителите. Отчитайте техните силни и слаби страни. Давайте им обратна връзка кои са задачите, в които се справят отлично и върху кои трябва да наблягат малко повече.

По този начин продуктивността в екипите ще се повиши благодарение на получаването на обратната връзка към служителите, които ще разбират кои са по-слабите им качества.


ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 1

ГЛЕДАЙТЕ: Къде Инвестират ИТ Специалистите? Успешните Стратегии – Част 2

ГЛЕДАЙТЕ: ИТ Индустрията във Варна – част 2 | Епизод 2 | The BIG TECH #BG | DevStyleR


Прочетете още:
1. Безплатен курс – Управление на Интернет Страници с WordPress + Възможност за Работа
2. Заинтересованите Ученици Откриват Професиите на Бъдещето чрез FISSION
3. TECH Компаниите, които Уволниха Служители през Март


Последвайте ни във Facebook, Instagram, LinkedIn и YouTube.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,