27 април, 2024

Немската компания Secfix набра 3,8 милиона долара начално финансиране в преизпълнен кръг, ръководена от Octopus Ventures.

Участие взеха дъщерното дружество на CommerzBank Neosfer, както и някои от съществуващите инвеститори и предприемачи на Secfix, включително основателите на Signavio и Blair.

Кръгът идва само година след създаване на платформата за съответствие и автоматизация на сигурността.

Secfix помага на малките и средните предприятия да спазват стандартите за киберсигурност. Автоматизират всичко, от което се нуждаят, за да създадат своята ИТ сигурност, да отговорят на най-високите нива на съответствие и да се сертифицират по стандартите за сигурност, на които трябва да отговарят – ISO 27001, TISAX, GDPR и SOC 2.

Според изчисленията в САЩ вече съществуват над 30 регулаторни рамки, а има и множество глобални стандарти за съответствие, които трябва да бъдат постигнати, като се започне от рамката на ЕС за защита на личните данни GDPR и се стигне до трансграничен сравнителен анализ по ISO, сигурен автоматичен обмен на данни по TISAX и одит на услуги по SOC 2.

Най-важната точка при спазването на изискванията за киберсигурност е сертификатът ISO 27001, който се счита за международен еталон за информационна сигурност. Основателите Фабиола Мунгия, Григорий Емелянов и Бранко Джакула откриват, че клиентите от МСП се борят с постигането на ISO 27001 по време на предишните си управленски роли в requestee, пазар за етични хакери.

Софтуерната платформа на Secfix е предназначена за поддържане на автоматизирани контролни списъци за съответствие с ISO 27001, които се актуализират ежечасно, като се използват данни от широко разпространени ИТ платформи като AWS и Microsoft Azure, двата най-големи облачни стека, както и Jira, Office365 на Microsoft и платформата за управление на човешките ресурси Personio.

Повече подробности около новината можете да прочетете на международното издание DevStyleR.IO Secfix raised $3.8 million. Seed Funding to Benefit Small and Medium Enterprises

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Editor @ DevStyleR