18 април, 2024

Завърши четвъртият кръг намеждународния конкурс по състезателно програмиране CodeIТ, като конкуренцията между участниците бе доста сериозна. Състезанието бе от типа „Спринт“ – участниците разполагаха само с няколко часа, за да решат задачите, отправени им от организаторите от Мусала Софт.

Кръгът се проведе под патронажа на Галина Бобева, Директор на МГ „Баба Тонка“, Русе и акад. проф. д.т.н. Христо Белоев, д-р хон. кауза, Ректор на Русенския университет “Ангел Кънчев”.

Първите трима в общото класиране са Румен Михов от град Ямбол, Виктор Лучич от Сомбор, Сърбия и Михаил Михалев от Габрово.

В младежкото класиране първенците са Борис Ангелов от София, Иво Иванов от Шумен и Симона Христова също от Шумен.

Остават два “задочни” кръга на състезанието до определяне на състезателите, които ще отидат на финал. Всички участници с ненулев резултат получават тениска с новата визия за сезона. А наградите от жребия след трети кръг, осигурени от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio, отиват при: Ведран Баич, Сомбор – клавиатура за компютър; Георги Петков, Варна – мишка за компютър; Роман Хултайчук, Лвов – суитшърт CodeIT. Партньори на конкурса са и B2B Media, DevStyleR и “Аз мога – тук и сега”.

Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта и във Facebook/ CodeIT.BG

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,